Regio

Tien aanhoudingen onder allochtone ‘jongeren’ die Pegida belaagden in Eindhoven

27-05-2019 14:32

De politie heeft zondagavond tijdens een betoging van de uiterst rechtse beweging Pegida in Eindhoven tien tegendemonstranten opgepakt. Zeven van hen worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie.

Beeld: De Slag om Eindhoven

Zij worden maandagmiddag verhoord. Ook drie minderjarige jongens zijn opgepakt. Twee van hen mochten al snel naar huis omdat er onvoldoende verdenking was. Een 14-jarige jongen die de politie beledigde is heengezonden, maar moet zich maandag weer melden voor verhoor.

De tien aangehouden personen zijn tussen de 14 en 32 jaar oud. Het gaat om zeven Eindhovenaren, een inwoner van Geldrop en twee Belgen.

De Pegida-demonstratie bij de moskee aan de Otterstraat liep zondag behoorlijk uit de hand. Een groep van enkele honderden tegendemonstranten begon vanaf 19.00 uur met stenen en andere voorwerpen te gooien. De Mobiele Eenheid voerde daarna charges uit. Rond 20.30 uur gaf de locoburgemeester de politie toestemming de demonstratie af te breken en de Pegida-aanhangers te evacueren. Vier politiemensen raakten licht gewond bij de ongeregeldheden.

Lees ook – Allochtone ‘jongeren’ belagen Pegida in Eindhoven, ME voert charges uit

ANP