Politiek

Video’s – Milieuactivisten verstoren vergadering Tweede Kamer

11-06-2019 16:22

Leden van de actiegroep Extinction Rebellion verstoren de stemmingen tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Een tiental milieuactivisten heeft een vergadering van de Tweede Kamer verstoord. Op de publieke tribune ontvouwden ze spandoeken met teksten als De Tijd Dringt. Die hadden ze binnengesmokkeld door ze als rokjes te dragen. Ook riepen ze leuzen, samen met enkele andere activisten. Agenten en andere bewakers hebben de demonstranten verwijderd. Tegenstribbelende betogers werden over de grond naar buiten gesleept.

De activisten van de groep Extinction Rebellion protesteerden ook buiten de Kamer. Het is een van oorsprong Britse beweging, die een forsere aanpak van de klimaatverandering eist.