Politiek

Corinne Ellemeet (GroenLinks) verlinkte Zihni Özdil (GroenLinks) aan Jesse Klaver (GroenLinks)

20-06-2019 14:41

Corinne Ellemeet (Groenlinks)

Zihni Özdil verliet vorige maand de fractie van GroenLinks. Het ging niet zo lekker met het geplaagde Kamerlid, aanleiding was een verschil van mening over het leenstelsel. Het werd een conflict dat alras uit de hand liep. Helemaal toen bleek dat Özdil heimelijk een gesprek met Jesse Klaver had proberen op te nemen op zijn mobiele telefoon. Iets wat hij opbiechtte aan een ‘vertrouwenspersoon’ (Hier meer uitleg over die term) binnen de fractie. Die dat vervolgens doorvertelde aan de fractievoorzitter.

Maar wie was die vertrouwenspersoon? Vrij Nederland onthult deze week in een voor Klaver en GroenLinks weinig vleiend artikel met de titel ‘Hoe GroenLinks een marketingmachine in dienst van de leider dreigt te worden‘ wie het was: Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet.

“Naar eigen zeggen vertelde hij wat er was gebeurd later aan fractiegenote Corinne Ellemeet, die hij vertrouwde omdat ze hem afgelopen jaar had begeleid tijdens een burn-out. Zij briefde de opnamepoging door aan Klaver, waarna de fractie een ‘onherstelbare vertrouwensbreukʼ constateerde en Özdil zijn Kamerzetel opgaf.”

Leuke collega moet dat zijn, die Ellemeet!

Plus – Aardig detail uit hetzelfde VN-verhaal over de marketingmachine rondom Klaver:

Beeld – Karaktermoordenaar Jesse Klaver (GroenLinks) knuffelt met luistervink Zihni Özdil (GroenLinks)