Politiek

Het kabinet heeft een probleem en het heet Menno Snel (D66)

21-06-2019 22:57

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën weigert stukken openbaar te maken over het beïnvloeden van een onafhankelijk onderzoek naar de affaire rond de kinderopvangtoeslag. De Tweede Kamer had daar nadrukkelijk om gevraagd, en reageert getergd op de nieuwe weigering van Snel om openheid van zaken te geven. Dat schrijft Trouw.

Lees ook – Menno Snel perkte onderzoek kinderopvangtoeslag in – Ministerie van Financiën: Zo gaan die dingen nu eenmaal

Het gaat om de affaire rond de massale, onrechtmatige stopzetting van betaling van kinderopvangtoeslag aan honderden ouders, in 2014. Hoewel Snel al meerdere malen excuses heeft aangeboden voor het handelen van de Belastingdienst, is er voor de ouders nog steeds geen oplossing. Zij moeten wachten op het advies van een commissie onder leiding van voormalig minister Piet Hein Donner, dat waarschijnlijk pas eind dit jaar af is.

De staatssecretaris houdt vol dat de onderzoekers ‘geen strobreed’ in de weg is gelegd. Toch weigert hij nu de ‘vervolgopdracht’ van zijn eigen ministerie openbaar te maken, ondanks dringende oproepen van de Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP).