Politiek

Aangehouden GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens die door het lint ging: Maar ik had geen drugs gebruikt

13-08-2019 14:10

Jorrit Nuijens (GroenLinks). (Screenshot Twitter)

Video – GroenLinks-wethouder uit Diemen Jorrit Nuijens gearresteerd voor de Stopera

De inmiddels opgestapte Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens was niet onder invloed toen hij in juni in Amsterdam werd opgepakt.  Dat meldt hij dinsdag op Twitter. Nuijens werd verdacht van het verstoren van de openbare orde en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding nabij de Stopera. Na zijn aanhouding spuugde hij een agent in het gezicht.

Nuijens werd opgepakt nadat agenten waren afgekomen op een melding over een overlastgevend persoon bij een café in de buurt van de Stopera. De ober die Nuijens probeerde te kalmeren zei daar destijds over tegen De Telegraaf: “Ik heb hem nog een glaasje water gegeven, maar dat ging ’m niet meer worden. Hij ging heel hard schreeuwen. Hij ging tekeer als een idioot.” Volgens de ober gaf Nuijens aan buiten een joint te gaan roken, schrijft de krant.

Later bleek hij de harddrug GHB bij zich te hebben en twee zakjes wiet. GHB wordt overigens razendsnel afgebroken in het lichaam, aldus de Jellinek kliniek. De afbraakstoffen zijn niet aantoonbaar in bloed of urine. Zelfs na hoge doseringen is het na 8 uur in bloed en na 12 uur in urine niet meer aan te tonen.

Lees ook – GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens stapt op na arrestatie