Politiek

Islamcriticus Zineb El Rhazoui niet naar De Balie want gewapende beveiligers mogen NL niet in

30-08-2019 13:40

PERSBERICHT

De Nederlandse Rijksoverheid heeft de bewapende Franse politiebeveiliging van Zineb El Rhazoui toegang tot het land geweigerd. Zij kan hierdoor niet op Celebrating Dissent verschijnen, het festival dat De Balie dit weekend organiseert. Tijdens het festival vieren meer dan 50 vrijheidsstrijders van over de hele wereld de vrijheid van geweten en ironisch genoeg, de vrijheid van expressie.

“Dear friends @DeBalie, my suitcase was packed, 40 minutes before jumping in the train, I was informed by my security officer @PoliceNationale that the @GovNetherlands refused to give him a firearm license. I’m sorry my voice can’t be heard in Amsterdam #CelebratingDissent” schreef El Rhazoui op Twitter.

El Rhazoui zou deelnemen aan het eerste programma van het festival, de Interview Marathon, samen met andere vrouwelijke activisten die strijden voor gelijke rechten en tegen onderdrukking. Alle deelnemers hebben offers moeten brengen voor hun vrijheidsstrijd. Tijdens het uur dat El Rhazoui geïnterviewd zou worden, laat De Balie haar stoel op het podium leeg en last een uur stilteprotest in op de live-stream.

/PERSBERICHT

Nog meer censuur door de overheid: