Politiek

Cora van Nieuwenhuizen: Tweede Kamer was op de hoogte van probleem stint-keuring

25-09-2019 14:43

Minister Cora van Nieuwenhuizen ontkent dat ze informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer over het toelatingsproces van de stint. Dat de manier waarop de stint moest worden gekeurd “niet eenduidig was”, is al veel eerder “expliciet gemeld” aan de Kamer. De minister reageert daarmee op berichten van RTL Nieuws, waaruit zou blijken dat de minister wist dat er een verkeerde “wijze van keuren” was gebruikt voor de stint. Informatie hierover zou niet naar de Kamer zijn gestuurd. Dit terwijl de Kamer na het ongeluk van vorig jaar in Oss alle relevante documenten over de stint wilde ontvangen.

Lees ook – Minister Cora van Nieuwenhuizen verzweeg voor Tweede Kamer dat stint nooit de weg op mocht

Het gaat om documenten over de manier waarop keuringsdienst RDW de remweg van de elektrische bolderkar heeft onderzocht.

De eisen waaraan de stint moest voldoen om de weg op te kunnen, waren helder, aldus de minister. De wijze waarop moest worden getoetst of het voertuig wel voldeed aan deze eisen, was onduidelijk. Dat schreef ze al in antwoorden op vragen van Kamerleden in januari van dit jaar.

De “formulering van de wijze van keuren had eenduidiger gemoeten”, schreef de minister aan de Kamer. Ook uitte ze toen al haar verwachting dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) dit zal meenemen in het rapport dat naar verwachting in oktober zal uitkomen. “De resultaten daarvan wachten we af.”

Lees ook – Tweede Kamer verbijsterd over zwijgen Cora van Nieuwenhuizen over stint

ANP