Buitenland

Wolf in Belgisch Balen verschalkt kangoeroe

25-12-2019 18:43

Een wolf heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Belgische gemeente Balen vermoedelijk een kangoeroe meegenomen en gedood. Een tweede kangoeroe raakte gewond. Dat meldt een wolvenexpert van de natuurvereniging Landschap vzw woensdag. Het ontbrekende buideldier is ‘waarschijnlijk dood en opgegeten als kerstmaaltijd’, aldus de deskundige die berichtgeving hierover door lokale media bevestigde. De andere kangoeroe werd in een oor gebeten.

Lees ook – EP’er Annie Schreijer-Pierik (CDA) waarschuwt voor hongerige roedels wolven die kleine kinderen verscheuren

Dinsdag stelden Landschap vzw nog dat er zo goed als zeker een wolf rondzwierf in de Antwerpse Kempen, na waarnemingen in Lichtaart en Gierle en de vondst van twee dode schapen bij een boer in Zoersel. Later kwam daar nog bewijsmateriaal bij. Bij een particulier in Balen werden twee kangoeroes aangevallen. Een medewerker van Landschap vzw is ervan overtuigd dat een wolf de dader is. “Het dier kroop onder de omheining en nam een kangoeroe mee. Het gaat om vrij kleine dieren, dus dat is voor een wolf geen probleem. Er zijn geen resten gevonden”, voegde hij eraan toe.

Ter plaatse wordt DNA-onderzoek gedaan.

Kangoeroes zijn inheems in Australië en worden normaal gesproken niet waargenomen in Europa buiten de dierentuinen. Maar een kolonie van tientallen wallaby’s, die lijken op maar kleiner zijn dan kangoeroes, leeft al tientallen jaren in voorsteden ten westen van Parijs, sinds ze ontsnapt zijn uit een reservaat.

ANP