Gratis terugblikken met TPO+ – Februari 2019; Kindsoldaatjes van de linkse klimaatelite, plofkip en Willem van Hanegem

28-12-2019 17:04

Ons van TPO begon eind vorig jaar TPO+. Daaarom deze maand een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

Kindsoldaatjes van de linkse klimaatelite

Februari 2019 stond in het teken van Greta Thunberg, de acties van de spijbelende tiener vonden ook navolging in Nederland. Bert Brussen wijdde een korte serie aan ‘de kindsoldaatjes van de linkse klimaatelite’ om af te sluiten met een handige voorbeeldbrief voor ouders die bij school bezwaar willen maken tegen ‘klimaatspijbelen’.

“De taak van de school is het onderwijzen van kinderen, niet om kinderen te vertellen wat ze moeten vinden of om ze te gebruiken als kindsoldaat in het ideologisch activisme. Het is natuurlijk heel goed dat kinderen leren nadenken over maatschappelijke problemen, maar dat moet dan wel zelfstandig nadenken zijn.”

Die handige voorbeeldbrief leest u hier.

Plofkip en de valse concurrentie uit Oekraïne

Het was de Partij voor de Dieren die in 2016 in de aanloop naar het Associatieverdrag met Oekraïne waarschuwde voor de Oekraïense kippenkeizer Myronivsky Hliboproduct (MHP) en dat deze de Europese markt (en dus Nederlandse markt) zou overspoelen met een plofkiptsunami. Begin 2019 was er nog niks veranderd.  Bassiehof schreef:

“We zijn inmiddels drie jaar verder. Het inlegvel van Mark Rutte blijkt niets waard, de EU-raderen draaien traag en Nederlandse ondernemers zijn ondertussen het haasje.”

Hoe liep het af? In november dit jaar werd bekend dat Oekraïne 50 miljoen kilo plofkip éxtra tariefvrij naar de EU mag uitvoeren. Europa, beste belangrijk!

Willem van Hanegem niet bij De Wereld Draait Door

TV-recensent Hans van Willigenburg was blij verrast dat de iconische voetballer Willem van Hanegem niet aanschoof bij De Wereld Draait Door. De middenvelder werd 75 jaar oud en geëerd met documentaires en wat dies meer zij. Maar DWDD had het nakijken.

Van Willigenburg:

“Sorry. Ik kan het niet helpen: hoe meer de week vordert, hoe meer ik in de ban van Willem van Hanegem raak. Zijn terugkerende sneer naar het moderne voetbal, naar het zinloze gedraaf van in fitnessruimtes murw getrainde voetbalprofs en de moderne elektronica die met het minutieus meten van de loopafstanden dat stupide gedraaf nota bene nog eens extra aanmoedigt, klinkt, als je er een beetje over nadenkt, net zozeer als loepzuivere maatschappijkritiek dan als onomstotelijke voetballogica.

Matthijs van Nieuwkerk zou van zo’n boodschap een hartverzakking krijgen: zinloos gedraaf is zijn core business.

Dat Willem bedankte voor DWDD is een visionair besluit.” 

Later dit jaar boog Van Willigenburg zich nogmaals over met name de presentator van het programma. U eveneens vriendelijk aangeboden: Recensie – De stuitende domheid van Matthijs van Nieuwkerk.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.