Politiek

Half jaar voorwaardelijke celstraf geëist tegen frauderende Rotterdamse PvdA’er

08-01-2020 15:40

Tegen het Rotterdamse oud-raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) is een half jaar voorwaardelijke celstraf en een maximale taakstraf van 240 uur geëist wegens verzekeringsfraude. Van Eikeren wordt ervan verdacht dat hij zes keer de verzekering heeft opgelicht en daar twee keer een poging toe heeft gedaan. De PvdA’er zou tussen maart 2016 en juli 2018 voor ruim 12.000 euro aan valse claims hebben ingediend en ruim 7000 euro uitgekeerd hebben gekregen. Hij deed dat naar eigen zeggen uit geldgebrek toen hij depressief was. Het werd een gewoonte om na elke reis een schadeclaim in te dienen.

Lees ook – Oplichter/Rotterdams PvdA-raadslid Kevin van Eikeren stapt op

Volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Rotterdam heeft Van Eikeren de maatschappij benadeeld met de frauduleuze claims. “Dezelfde samenleving waarvoor hij zich inzette als gemeenteraadslid en dat is zeer kwalijk te noemen.”

Van Eikeren stapte maandag op als raadslid nadat hij de PvdA-fractie had verteld over de rechtszaak. Hij heeft spijt betuigd en heeft alle uitgekeerde claims en onderzoekskosten inmiddels terugbetaald.

De uitspraak is op 22 januari.

ANP