Gratis terugblikken met TPO+ – Oktober 2019: Theo Hiddema, uw pensioen en een zwijgende RVD

14-01-2020 13:45

Ons van TPO begon eind 2018 TPO+. Daarom de komende tijd een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

De Hollander en zijn pensioen

Tim Kersjes stuitte op een onderzoek van het Nibud over pensioenen. Dat leidde volgens de Telegraaf tot veel onrust bij werknemers. Kersjes dook er in datzelfde onderzoek en kwam tot heel andere conclusies: iedereen is in paniek én de meerderheid denkt dat het wel los loopt én niemand snapt waar het over gaat.

“Tja, u maakt zich, aangewakkerd door de chocoladeletters links (of eigenlijk rechts, laten we wel wezen) en de ongeïnformeerde Twitterpraatjes rechts, veel zorgen over uw pensioen, maar tegelijkertijd denkt u: ah joh, de baas zal het heus wel goed geregeld hebben. Want zelf verantwoordelijkheid nemen, daar gaat u natuurlijk niet aan beginnen. (-) Heus, pensioen is inderdaad geen makkelijk onderwerp, maar het is ook geen rocket science.”

Lezen als u uw pensioen belangrijk vindt!

Theo Hiddema: Bénédicte Ficq is een slons op een bezemsteel

Advocate Bénédicte Ficq gaf een opmerkelijk interview af aan Linda in oktober. in Linda deze week. Ze beschuldigt haar confrère Theo Hiddema – strafpleiter en Kamerlid voor Forum voor Democratie – van alles en nog wat. Zo zou hij een ‘blamage voor onze beroepsgroep’ zijn en geboren vanuit zijn ‘witte wiegje’ louter ‘zeer intolerante shit’ verkondigen. Hiddema reageerde op z’n Hiddema’s bij TPO+.

“Ach, daar komt ze weer, ons tot groot meesterschap verheven simpelvrouwtje, de personificatie van de verloren zaak. Ik prijs me gelukkig dat ik nog al wat van haar teneergeslagen ex-klanten weer op de been heb kunnen helpen. Ik heb dat schepsel al jaren aan m’n fiets hangen met haar baggerpraatjes. Het zou me een lief ding waard zijn als ze het stokje eens aan een ander overdroeg; een mens wordt toch liever overreden door een raspaard dan door een slons op een bezemsteel.”

Erdal Balci – Hoe de Syrië-oorlog de ware sektarische aard van Turkse islamisten blootlegt

Turkije viel Noord-Syrië binnen. Volgens Erdal Balci zat daar meer achter dan alleen een ‘veiligheidszone’ te creëren. Sterker; de door het Ottomaanse Rijk geobsedeerde islamist Erdogan heeft het land in grootste ellende van haar geschiedenis gestort.

“Het islamistische regime van Erdogan heeft het eigen land veel kwaad gedaan, maar het ergste van allemaal was wel hun Syrië-beleid. De wonderlijke aanpak van al zijn voorgangers om altijd voldoende afstand te houden tot alles wat in de slangenkuil van het Midden-Oosten gebeurde heeft de door het Ottomaanse Rijk geobsedeerde islamist Erdogan gemakshalve overboord gegooid en heeft het land in de grootste ellende van haar geschiedenis gestort.

Zonde voor het NAVO-lid van voorheen uiteraard, maar handig voor de mensen die nog niet wisten wat het sektarische gezicht van het islamisme inhoudt. Veroveringsdrift zit diep bij ze. Mocht men mijn woorden in twijfel trekken, luister dan naar de korantekst die op bevel van Erdogan via de moskeeluidsprekers door de straten van alle steden en dorpen van het land weerklonk. Dat was nog maar twee weken geleden. De zingende imams zongen voor de soldaten van de islam met de heilige opdracht op hun schouders om land te veroveren voor het geloof.”

Mark Rutte vliegt voor 6000 euro op en neer naar Parijs – RVD weigert commentaar

TPO+ stuitte op een interessant bonnetje. Minister-president Mark Rutte vloog op zondag 14 juli 2019 voor 6000 euro op en neer naar Parijs. Reden was zijn aanwezigheid bij de viering van Quatorze Juillet, de Franse nationale feestdag. Het was herfstreces dus je weet niet wie wel of niet aanwezig is, derhalve even een belletje gepleegd naar de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) met een eenvoudig verzoek aan de telefoniste van dienst: via welk email-adres komen onze vragen zo snel mogelijk bij de juiste persoon terecht? Nu ja, volgens die mevrouw beschikt de RVD plotsklaps niet meer over e-mail, kon ze TPO niet verder helpen en toen we haar naam vroegen bleek die ‘niet aan de orde’. Vreemd.

“Nu ja, de vragen die we wilden stellen: Het nieuwe regeringsvliegtuig was nog niet beschikbaar, dat was pas begin augustus operationeel. Maar was er niet een reguliere lijnvlucht beschikbaar? En met wat voor toestel vloog de premier eigenlijk en was de minister van Defensie ook aan boord? Was de Gulfstream van Defensie weer eens stuk? En had de reis heen en terug ook per Thalys gekund? Waarom was deze dagretour zo noodzakelijk? En hoe moeten we één en ander duiden in tijden van discussie over stikstof en vliegschaamte?

Het antwoord op die vragen blijft gissen. Want de RVD beschikt niet meer over e-mail.” 

Bonus

Bart Collard vindt dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid eens naar de dreigementen van de boeren moet kijken, Jeroen Dijsselbloem krijgt bij DWDD koude rillingen van een mogelijk succes van Brexit, Esther van Fenema over de symptomen van een depressie en Sietske Bergsma over Donald Trump.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.