Beste Joden,
Goed nieuws.
Mark Rutte heeft namens de Nederlandse regering eindelijk zijn excuses aangeboden.
Van de 160.000 Joden die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog leefden, werden er 107.000 naar de vernietigingskampen gebracht en kwamen er 102.000 nooit meer terug.
Rutte gaf toe dat er te veel Nederlandse ambtenaren daarin een rol hadden gespeeld en bood daarvoor een dag voordat het 75 jaar geleden was dat de Russen (!) Auschwitz bevrijdden zijn excuses aan tijdens een speech bij het Spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’ in Amsterdam.
Toen Geert Wilders in 2012 op dergelijke excuses aandrong, voelde Rutte er niks voor. Toen vond hij dat jullie het maar moesten doen met eerder uitgesproken excuses van toenmalig premier Wim Kok voor –ik citeer letterlijk- “de kille ontvangst na de oorlog van Joden die de Holocaust hadden overleefd”.
Over ‘kil’ gesproken…
Maar goed, nu de laatste generatie overlevende Joden richting kist gaat, herstelt Rutte dat ‘vuiltje’ dus eindelijk wel.
Tegelijkertijd is dezelfde Mark Rutte een nieuwe geschiedenis aan het schrijven.
Hij heeft, samen met zijn matties in de andere EU-landen, de grenzen wagenwijd opengezet voor lieden die vanuit een Arabisch nazistisch gedachtengoed streven naar de vernietiging van het Joodse volk.
Het antisemitisme tiert weer welig.
Oók bij een paar duizend leeghoofdige neo-nazi’s die in West-Europa rondlopen, maar vooral bij fundamentalistische moslims die menen dat hen 72 maagden wachten als ze jullie met hun machetes en bomgordels afslachten uit naam van Allah.
Daar horen we Mark Rutte nou nooit over.
Over de rol van de Nederlandse overheid tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zei Rutte: “Het was alles bij elkaar te weinig. Te weinig bescherming. Te weinig hulp. Te weinig erkenning.”
Benieuwd welke premier ooit deze woorden moet herhalen voor het tijdperk-Merkel/Rutte. Waarin niet alleen de basis is gelegd voor een nieuwe genocide op Joden, maar op alle zogenaamde ‘varkens’.
Of moet hierover nog gezwegen worden?
Net als toen?
Groet,
JanD
Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.