Politiek

DENK wil Kamerdebat over treintweet Thierry Baudet

03-02-2020 13:55

DENK wil een debat in de Tweede Kamer over de treintweet van FvD-leider Thierry Baudet afgelopen weekeinde. Dat meldt de partij maandag op Twitter. Ook hebben de DENK’ers Kamervragen aangemeld. Ondertussen heeft Forum voor Democratie nog niet op de commotie gereageerd.

Op sociale media is veel te doen om een bericht op Facebook, Twitter en Instagram van Baudet.

Andere treinreizigers reageerden hierop en gaven aan dat het anders lag. Zij hadden gezien dat vrijdagavond de vervoersbewijzen van de vrouwen werden gecontroleerd door NS-personeel in burgerkleding. Een NS-woordvoerder bevestigt tegenover het ANP dat dergelijke routinechecks tegen zwartrijders vaker worden gedaan. In de trein wordt dan omgeroepen dat er op deze manier gecontroleerd gaat worden.

Briefje van Jan – Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

Volgens de zegsman herkende een van zijn collega’s zichzelf op de foto die bij het bericht van Baudet stond. Deze NS’er controleerde vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur in de sprinter van Weesp naar Amsterdam met twee collega’s en een politieagent of reizigers een plaatsbewijs hadden. De twee vrouwelijke reizigers geloofden eerst niet dat de controleurs NS-medewerkers waren. Nadat de controleurs en de agent hun legitimatie hadden laten zien, lieten de reizigsters gewoon hun kaartje zien, aldus de NS.