Beste Eva,
Ik moet nog even terugkomen op je interview met drugsdealer Imanuelle Grives eerder deze week.
Er schuurde iets, maar ik wist niet wat.
Tot ik op de website van het AD de ‘nabeschouwing’ van het interview zag.
Toen viel het kwartje.
Angela de Jong stelde namelijk dat het raar was dat jij ‘vergat’ te vragen of Grives al vaker als drugsdealer had gewerkt.
Terechte kritiek.
Want in het huis van waaruit Grives tijdens Tomorrowland haar winkel runde, lag alles klaar om de handel zo soepel mogelijk te laten verlopen, van verpakkingsmateriaal tot prijslijsten.
Niet de ‘modus operandi’ van iemand die eenmalig een centje wil bijverdienen, lijkt mij.
Aangezien ik jou ken als een tante die weet welke vragen wel en niet relevant zijn, vroeg ik me af waarom je tijdens je interview met Grives niet doorpakte.
Had het management van Grives bepaalde eisen op tafel gelegd? En moest je daarmee akkoord gaan om ‘de strijd om de gast’ te winnen van de concurrent Op1?
Wie doet eigenlijk het management van Imanuelle Grives? Niet meer Jennifer Bouwmeester van Artist’s Ability blijkbaar. Zij staat nog wel op Grives’ website als contactpersoon, maar Grives is van haar website afgegooid.
Ik ging eens rondbellen in mijn vriendenkring in de artiestenwereld en toen viel telkens de naam van Helmi Geeve.
Toen viel het tweede kwartje.
Helmi Geeve is eigenaresse van Rep & Roer, een bureau voor crisis- en reputatiemanagement.
Als dat klopt, snap ik opeens dat Imanuelle Grives bij jou zat. Slechts één interviewer, geen man.
En dan snap ik dat die vader en moeder van Imanuelle Grives bij jou in beeld zaten.
En dan snap ik die tranenact van Grives (Monique van de Ven heeft in ‘De magie van het witte doek’ eens uitgelegd hoe acteurs dat doen).
En dan snap ik ook waarom Grives ‘exclusief’ is aangeboden aan het maandblad Linda.
Want dit is Helmi Geeve volgens Helmi Geeve:
“Bij haar banen kwam ze voortdurend in bijzondere situaties terecht. Bij het Hilton Hotel in Rotterdam moest ze zalen aan de man brengen, terwijl er een enorme muizenplaag was uitgebroken. Daarna had ze te maken met medici die zich aan patiënten vergrepen en elkaar met snijmessen achterna zaten. Een ziekenhuisfusie, waarbij bewoners in opstand kwamen. En met bedreigingen op terroristisch niveau.
Inmiddels is Helmi gespecialiseerd in crisis- en reputatiemanagement en personal branding. Haar kracht zit in strategisch nadenken, de regie nemen en niets aan het toeval overlaten.
Als ze het vertrouwen krijgt, dan haalt ze er alles uit wat er in zit. Veel meer dan er strikt genomen van haar wordt gevraagd. Ze houdt ervan om niet langs de geijkte paden haar doel te bereiken, maar een beetje langs het randje te opereren. Helmi ruimt de scherven op en geeft een grondig advies voor een nieuwe start en een opgefriste cultuur.”
Topwijf!
De uitgelezen vrouw om een weinig intelligente, berekenende drugscrimineel als Imanuelle G. in de beeldvorming te verbouwen tot Imanuelle, de naïeve flapuit met wat uit de hand gelopen relatie-issues.
Met dank aan jou en de Linda.
Weet je wat grappig is, Eva?
Het kantoor van Helmi Geeve’s ‘Rep en Roer’ is vorig jaar verhuisd naar een kantoor aan de Noordsingel in Rotterdam.
Letterlijk ín de voormalige gevangenis.
Zouden jouw kijkers nou doorhebben dat het whitewashen van die dealer een weldoordacht samenspel is tussen jouw redactie en de baas van een reputatiemanagementbureau?
Nu wel ;-)
Dikke kus!
JanD
PS. Ook lollig: die Helmi Geeve is op internet nauwelijks te vinden. Maar misschien kan ik gewoon niet zo goed zoeken.
Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.