Binnenland

Coronavirus – Rijksmuseum en Van Gogh Museum gaan tot eind van de maand dicht

12-03-2020 16:38

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn tot het eind van de maand dicht. Ze nemen de maatregel naar eigen zeggen in lijn met het landelijk beleid aangaande het coronavirus. Deze musea zijn doorgaans alle dagen van het jaar open, inclusief feestdagen.

Coronavirus naar fase 2 – Iedereen die verkouden is moet thuisblijven – Alle grote evenementen afgelast

De musicals Anastasia in het AFAS Circustheater in Scheveningen, Tina de Musical in het Beatrixtheater in Utrecht en Lazarus in het DeLaMar Theater in Amsterdam moeten worden afgelast vanwege het coronavirus. Donderdag maakte het kabinet bekend dat alle evenementen waarbij meer dan honderd personen betrokken zijn, worden geannuleerd tot 31 maart.

“Onze zalen zitten hartstikke vol elke avond. Het gaat om duizenden bezoekers die wij moeten afzeggen”, aldus een woordvoerder van Stage Entertainment. “We waren hier natuurlijk op voorbereid, maar het is toch even schrikken als je zo’n bericht krijgt. We hebben zoiets nog nooit eerder meegemaakt.”

De organisatie achter de musicals zegt de situatie erg te betreuren, maar alle begrip te hebben voor de keus van de autoriteiten. Met alle bezoekers van de shows wordt contact opgenomen en hun tickets worden omgeboekt.

ANP