Opinie

Maurice de Hond factcheckt OMT & RIVM helemaal kapot, meeste uitspraken ‘onwaar’

31-05-2020 11:18

Peilkoning Maurice de Hond, weet u nog? Deze viroloog statisticus en demograaf wist weken geleden al dingen over het coronavirus terwijl Jaap van Dissel en zijn 40 economieslopers nog bezig waren met beweren dat het virus ‘niet van dier op mens overdraagbaar is’. Maar achteraf krijgt Maurice de Hond telkens gelijk. Steeds. Maar. Weer. Wel een beetje laat alleen, maar toch.

Waarom iemand die geen verstand heeft van virologie zo vaak achteraf gelijk krijgt? Omdat hij zich baseert op dezelfde wetenschap en dezelfde onderzoeken als de OMT & RIVMN-junta, maar dan met wél statistisch inzicht. Precies het cruciale verschil tussen de klinische arts en de theoretische onderzoeker.

In een nieuw brisant stukje blogwerk toont De Hond feilloos aan waarom ook nu weer alle adviezen en het beleid van het RIVM danwel OMT de plank volkomen misslaan. Klok en klepel verhaal: de Van Disseltjes willen te graag een anderhalvemetersamenleving en zijn te gefixeerd op eerdere aannamen. Hierdoor lijden ze aan ernstige tunnelvisie en zien ze belangrijke logische conclusies over het hoofd. Zoals de theorie over een in aerosols verpakt airborne virus, dat zich vooral verspreidt in hele kleine druppeltjes die in de buitenlucht en bij ‘ventilatie, ventilatie, ventilatie!‘ direct verwaaien, waardoor een onleefbare anderhalvemetersamenleving in de buitenlucht helemaal niet nodig is (mits men een mondkapje gebruikt).

De Hond fileert het RIVM- en OMT-beleid netjes punt voor punt, opgeschreven in lekentaal zodat ook Henkie, Ingrid, Jip en Janneke het snappen, en doet dat net zo grondig als een lockdown de economie sloopt.

Maarja. Het blijft Maurice de Hond. Genegeerd door de MSM. Uitgelachen door de elite. Uitgekotst door de virologen. Weersproken door ervaren artsen die veel verstand hebben van ziektes maar minder van statistiek en demografie.

Dus in the end blijft Maurice de Hond achter het slopende, rigide, op ego’s gebaseerde paniekbeleid van koning Van Dissel en keizerin Koopmans aanlopen. Net als de rest van werkloos, uitgeput, murw geslagen, berooid en desondanks massaal VVD stemmend Nederland.