Politiek

‘Nederlandse verpleegtehuizen schenden mensenrechten door mensen op te sluiten’

08-06-2020 14:05

Zeg lezer, zit uw opa, oma, vader, moeder, anders namelijk…momenteel ook in een verpleegtehuis weg te rotten zonder dat u op bezoek mag of slechts heel af en toe? Mag opa of oma nog steeds niet naar buiten en wordt opa of oma verplicht te creperen in zo’n coronabroedkas c.q. bejaardenslachthuis, ook al is de lockdown afgelopen, helemaal sinds het Grote Horror Superspreadevent op de Dam in Amsterdam (goedgekeurd door GroenLinks-burgemeester Femke Halsema van GroenLinks)? Dan kunt u melding gaan maken van ‘schending van mensenrechten’. Bij de VN, de EU, de Ombudsman (M/V), de politie, Pro-burka-club Amnesty en andere organisaties die om mensenrechten geven, want volgens een jurist in NRC Handelsblad mág oma helemaal niet tegen haar zin in worden opgesloten. Is bij wet verboden.

Maarja, bejaarden, who gives a fuck? Toch maar dor hout, lekker laten verrotten in zo’n industriële bejaardenvernietigingsmachine die gekscherend wordt aangeduid als ‘verzorgingstehuis’. Het ‘sociale’ en ‘goed georganiseerde’ Nederland in een notendop (al jaren).

Echter, als het inderdaad een ‘mensenrechtenschending’ is zoals deze jurist beweert dan ligt hier voor aankomend nabestaanden de ultieme mogelijkheid om de boel eens goed aan te pakken. Rutte voor het hekje van een of ander mensenrechtenhof, dat moet nu echt een beetje gaan lukken zo lijkt het.

Al blijft de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom kan niemand het iets schelen? En als Black Lives Matter, dan niet ook Bejaarden Lives Matter? Waar blijven die demonstraties en opiniestukken en hinderlijke BN’ers en moralistisch twitterende Nieuwsuur-presentatoren en de complete RTL Nieuws-webredactie om zich uit te spreken voor het meest fundamentele onderdeel van onze beschaving, het humaan verzorgen van ouderen, zwakken en zieken?

Moeten we soms SP gaan stemmen? Of PVV? Is dat het? Willen we dat soms met z’n allen? Hmmm?

Manmanman, bejaarden maandenlang zonder bezoek opsluiten in een coronabroedmachine, zelfs nertsen worden in Nederland nog beter behandeld. Waar blijven de manifesten van Claudia de Breij en de andere medianarcisten nu toch? Jan Nagel, Henkie Krol, Freek & Youp, doe jullie ding. Dit is jullie soort waarover het gaat. Binnenkort zitten jullie zelf opgesloten in zo’n tehuis.

Quotes uit NRC:

“Er worden nu dagelijks mensenrechten geschonden, zegt jurist en onderzoeker in de ouderenzorg Brenda Frederiks van Amsterdam UMC. „Ik kan er niks anders van maken. Er is geen enkele reden meer om oude mensen tegen hun wil op te sluiten. Alles is opengegaan buiten de instellingen. Als er bewoners of personeelsleden besmet zijn met corona in een verpleeghuis dan is dit strenge beleid nog wel te begrijpen. Maar in de vele verpleeghuizen waar niemand besmet is, is dit niet meer te verdedigen.”

Veel verpleeghuizen, zegt jurist Frederiks, vinden de versoepeling ingewikkeld en verschuilen zich nu achter de wet ‘publieke gezondheid’, die de lockdown mogelijk maakte.

Er is sprake van willekeur, zegt jurist Frederiks. „Het ene verpleeghuis is strenger dan het andere.” Bovendien is er in álle verpleeghuizen elf weken lang geen toezicht geweest. Frederiks: „De inspectie keek mee ‘op afstand’, de familie mocht niet naar binnen.””

 

Heb je juridische hulp nodig omdat ook jouw opa en oma slachtoffer dreigen te worden van dit monsterlijke en inhumane mensenrechten schendende bejaardenhaatbeleid in Nederland? Neem dan nu meteen contact op met LSLegal.online!

Lees ook: TPO Huisjurist: coronaboete gekregen? Betaal niet, ga in verzet!