Politiek

Toelatingstoets PABO, is ook racisme, want ‘westerse vooringenomenheid’

15-06-2020 16:21

CC-Foto: Farinel Limoi. Via Flickr. Cropped by TPO.

Ziet u wel? Eerst zijn het nog standbeelden en televisieseries, maar daarna zal ook het serieuzere werk bezwijken onder de postmoderne anti-kapitalistische en anti-westerse vernietigingsdrift van slechts een heel klein maar heel luidruchtig groepje drammende activisten. Dus gaan ze aan de VU nog maar eens kijken of Plato niet te ‘wit’ is en zal nu ook de PABO de toch al zo gevreesde toelatingstoets onder de guillotine schuiven de loep nemen. Want zo’n toelatingstoets, waaraan je kunt zien of de student in spé überhaupt wel een T van een D kan onderscheiden (meestal niet want Nederlands vooronderwijs) en op de hoogte is van 1 + 1 = 2, die zou best wel eens in elkaar gedraaid kunnen zijn op basis van ‘westerse vooringenomenheid’.

En bij het woord ‘westers’ weet iedereen meteen: FOUT! Want westers, dat is onderdrukking, uitbuiting, fascisme en natuurlijk ‘systematisch racisme’. Westers, dat is welvaart, vrijheid en democratie. Pure tirannie dus.

In (pak hem beet) het Oosten, dáár is het pas een feest van vrijheid, gelijkheid, openheid en broederschap terwijl echt niemand wordt onderworpen onderdrukt, laat staan op sekse of seksuele voorkeur. Eigenlijk zou zo’n toelatingstoets standaard met een ‘oosterse vooringenomenheid’ moeten worden gemaakt. Pure vrijheid en tolerantie wat de klok slaat dan, of niet dan? Ja toch? Nou dan! Weg met die ‘storende westerse vooringenomenheid’! Op de brandstapel er mee! Omtrekken die westerse standbeelden! In het gezicht trappen die vaderlandse geschiedenis! Laat zakken die valbijl, laat rollen die koppen, de grote vernietiging is begonnen!

*Met rood boekje wappert en pre-emptive alvast mensen met brillen omlegt*.

*Lied aanheft:*

Komt, kinderen des vaderlands,
de dag der overwinning is aangebroken!
Tegen ons is de tyrannie
het bloedige vaandel van de tirannie gehesen
Het bloedige vaandel is gehesen.
Hoort ge in de velden
het brullen van die vreselijke soldaten?
Zij naderen tot in uw armen
om uw zonen en echtgenoten te kelen!

Te wapen, burgers!
Vormt uw bataljons!
Laten we marcheren, marcheren,
Zodat het onreine bloed
onze voren doordrenkt