Media

YouTube censureert TPO Podcast-aflevering met medisch onderzoeker Yannic Hanekamp, want ‘Covid-19’

15-06-2020 11:52

Een speciale aflevering van de TPO Podcast waarin medisch onderzoeker Yannic Hanekamp wordt geïnterviewd is maandag door Youtube (Google) verwijderd. Volgens Youtube schendt de video ‘communityrichtlijnen’ omdat er content in voorkomt ‘waarin wordt geclaimd dat schadelijke stoffen of behandelingen gezondheidsvoordelen kunnen hebben’. TPO is tegen dit besluit uiteraard in beroep gegaan.

In deze nu verwijderde ‘BB Solocast’ wordt medisch onderzoeker Yannic Hanekamp geïnterviewd over de wetenschap achter publicaties zoals die in The Lancet waarin wordt geclaimd dat een medicijn als hydroxychloroquine niet (of wel) werkt. Ook wordt de mechaniek besproken achter het tot stand komen van zulke publicaties. Tevens wordt het onderzoeksvoorstel dat Hanekamp met anderen heeft ingediend om onderzoek te kunnen doen naar extreem laag gedoseerde radioactieve bestraling van Covid-19 patiënten als potentiële behandelwijze besproken.

Deze verwijzing naar een potentieel wetenschappelijk onderzoek dat ooit zou kunnen leiden tot (of helemaal nooit zou kunnen leiden tot) een nieuw middel tegen Covid-19 en de titel ‘mogelijk nieuw medicijn tegen Covid-19: ultralage dosering radioactieve straling’ zal voor Youtube reden geweest zijn de video te verwijderen. Kennelijk is een wetenschapper die zegt onderzoek te willen doen naar mogelijke Covid-19-medicatie ook al ‘misleiding’ en ‘claimen dat schadelijke stoffen gezondheidsvoordelen kunnen hebben’. Je kunt je afvragen hoe ze bij Google dan wel denken dat we ooit nog Covid-19 medicatie kunnen ontwikkelen als ook het aankondigen van een onderzoek al ‘misleidend’ is.

Sinds het begin van de Covid-19-crisis, gevolgd door een tsunami van fopwetenschappelijke video’s gemaakt door kwakzalvers, aluhoedjes en andere gekken, is Youtube volkomen in paniek geraakt en als een wild om zich heen meppende blinde neanderthaler alles wat ook maar te maken zou kunnen hebben met ‘Covid-19’ aan het censureren. Dit mede uit angst voor claims tegen ‘desinformatie’ en ‘nepnieuws’ uit de EU en bemoeienissen door de Amerikaanse federale overheid.

Ironisch genoeg is het nu verwijderde interview in onze podcast juist bedoeld als tegenwicht aan de feitenvrije video’s van kwakzalvers en aluhoedjes. Er wordt in het interview benadrukt hoe zuivere wetenschap en afgewogen bewijs van levensbelang zijn in de zoektocht naar medicijnen en waarom zelfs een prestigieus tijdschrift als The Lancet toch fouten maakt die later moeten worden gerectificeerd en waarom harde conclusies over een middel als hydroxychloroquine niet eenvoudig zijn te trekken.

De vraag dient zich nu evenwel aan hoe precies het Youtube-publiek dan wél geïnformeerd kan worden over Covid-19 en de medische wetenschap: zowel feiten- en bewijzenvrije beweringen als interviews met serieuze wetenschappers die nuances aanbrengen in het Covid-19-debat zijn nu, blijkbaar, verboden bij Youtube.

Als Youtube het doel heeft om publiek serieus te informeren, op basis van wetenschappelijke en bewezen inzichten, dan heeft Youtube hierin inmiddels grondig gefaald.

Het van youtube verwijderde interview is hieronder te beluisteren via Soundcloud (zolang het nog kan), de volledige MP3 is ook te downloaden via Soundcloud.

Welkom in the Brave New World waar waarheid uitsluitend is waarvan Google bepaalt dat het waarheid is, welkom in 2020.

P.S.

Weet iemand wanneer Spotify wordt opengesteld voor video’s?

 

TPO Podcast · Bert Brussen solocast – mogelijk medicijn tegen Covid-19: radioactieve bestraling

[jwplayer mediaid=”3685119″]