Hee kijk, een ‘topman’ van een zichzelf serieus nemend winstgevend wereldverbeterbedrijf die gewoon een ordinaire vandaliserende barbaar blijkt te zijn. Een soort drammende kleuter die zijn toevlucht neemt tot geweld als hem iets niet aanstaat. Het zal je buurman en collega-ondernemer zijn.
Zou dit soms het ‘de wereld veranderen’ zijn waarover dit soort miezerige proto-terrroristen het altijd zo graag hebben? Zou het bekladden van gebouwen omdat je vindt dat het uiterlijk van zo’n gebouw ‘niet bij je winkel past’ wellicht onderdeel zijn van die tot in den treure herhaalde filosofie’ van ‘inclusiviteit’? Of is het slopen van andermans bezit wellicht onderdeel van die oh zo bejubelde ‘gelijkheid’?
Vraagje: betekent dit nu ook dat het kopen van een Tony’s Chocolonely-reep je automatisch medeschuldig maakt aan vernieling en vandalisme? Dat je het bloed van gebouwen en standbeelden aan je handen hebt? Zo ja, waar blijven dan nu die lynchende cancel mobs die winkels bellen om te eisen dat Tony’s Chocolonely uit de schappen wordt gehaald?
Koetjesreep cacaofantasie of Milka-reep iemand? Of anders toch maar iets met hazelnoten van Verkade? Butterscotch?
Update: reactie van de marxistische chocoladeverkopers in De Telegraaf:
„Wij willen die VOC-mentaliteit veranderen”, zegt een woordvoerster van Tony’s Chocolonely. „De gebeurtenissen van de laatste maanden, de pandemie en de protesten tegen racisme, laten zien hoe ongelijk het nog steeds is verdeeld in de wereld. Wij vinden het zinvol mensen te wijzen op dat beeld en in de winkel leggen we uit wie Coen was. We zijn met de Beurs in gesprek over hoe we dat samen kunnen doen.”