Politiek

Thierry Baudet reikt kersvers CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge de hand (Plus: Het gelijk van Mona Keijzer)

15-07-2020 16:32

Thierry Baudet en Hugo de Jonge. (Beeld: EddyQMedia)

Kersvers verkozen CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge zei vorig jaar al dat hij samenwerking met Forum voor Democratie (FvD) niet zit zitten (Wat hem er overigens niet van weerhield begin dit jaar in Straatsburg de handen van FvD-EP’ers Derk Jan Eppink en Rob Roos te schudden). Tijdens de recente strijd om het CDA-leiderschap herhaalde De Jonge die boodschap: landelijke samenwerking met FvD is geen optie.

Baudet op zijn beurt reikt woensdag De Jonge na zijn overwinning de hand:

Het CDA is bovendien niet eenduidig over het standpunt inzake samenwerking met Baudet (Nog los van het feit dat CDA en FvD in Brabant samen in het provinciebestuur zitten). Zo zei Mona Keijzer tijdens de lijsttrekkerscampagne dat ze niet begrijpt waarom De Jonge FvD uitsluit:

“Het is niet verstandig om ze van tevoren uit te sluiten. Ook Hugo heeft met Leefbaar samengewerkt, in Rotterdam. Dus dat snap ik niet zo goed van Hugo, dat hij nu Forum uitsluit. Dan zeg je tegen de linkse partijen: alsjeblieft, hier ben ik, waar moet ik gaan zitten? Dat vind ik niet slim.”

Geen gekke opmerking van Keijzer, kijk wat GroenLinks-leider Jesse ‘Ik ben gestopt met scorebordpolitiek’ Klaver woensdag na de uitverkiezing van De Jonge twittert:

Keijzer staat/stond overigens niet alleen: ook Piet Hein Donner zei onlangs dat het CDA samenwerking met FvD niet bij voorbaat moet uitsluiten.

Lees ook – Geert Wilders (PVV) feliciteert kersvers CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge op zijn eigen wijze