Opinie

Gesubsidieerde Vlaamse NPO censureert 18 jaar oude aflevering ‘F.C. De Kampioenen’, want ‘racisme’

20-07-2020 12:13

Het is dat in Nederland de commerciëlen (RTL Unilever) al veel eerder aan het censureren waren geslagen, anders zou je nog kunnen zeggen dat het altijd weer die NPO is waar ze de Stalinistische uit-de-geschiedenis-schrap-gum als eerste gebruiken. Al kun je ook zeggen: het gaat hier om een Vlaamse NPO en daar zijn ze zo ongeveer 4045 keer politiek-correcter dan een integraal seizoen Dit is M, dus dat ze aldaar op kosten van de belastingbetaler zouden gaan censureren was slechts een kwestie van tijd.

Wat er deze keer wordt gecensureerd in tijden van Bukken, Knielen en Totaalvernietiging is één aflevering van de satirische (‘humor’, mag niet, naar goelag a.u.b., groetjes van de partijsecretaris) serie F.C. De Kampioenen. Een soort Monty Python maar dan oneindig veel slechter en Vlaams. Want ‘het past niet meer in de tijdsgeest’. Nee, een door belastingbetalers gefinancierde NPO, dát past lekker in de tijdsgeest.

In de nu gecensureerde aflevering worden ‘grappen’ (Grappen! Mag niet hè! Naar de goelag!) gemaakt over een neger een zwarte een Zwarte een niet-blanke Een Krachtige En Dappere Man Persoon Van Kleur Waaraan Wij Blanke Onderdrukkers Behalve Excuses Ook Herstelbetalingen Schuldig Zijn. Zo wordt in de weggegumde aflevering onder andere de volgende opmerking gemaakt (let op! Triggerwarning! Het volgende citaat kan kwetsend zijn! Alles Safe Spaces prio 1!):

“Die neger is voor geen krulleke op zijn kop te vertrouwen.”

FOEI!

RACISME IS GEEN MENING!

RACISME IS GEEN HUMOR!

JE KUNT NIET BLIJVEN KWETSEN DOOR ALTIJD MAAR GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VLUCHTSTROOK VAN VRIJE MENINGSUITING!

VRIJHEID BETEKENT NIET DAT JE ZOMAAR ALLES MAG ZEGGEN!

MET VRIJHEID KOMT OOK VERANTWOORDELIJKHEID!

JE MAG WEL ALLES ZEGGEN MAAR HET HOEFT NIET!

ALTIJD ALLES VERBERGEN ONDER ‘IRONIE’ TERWIJL HET GEWOON HAATZAAIEN IS!

HEE KIJK, IEMAND MET HUMOR! EN EEN MENING! LATEN WE HEM DOODSCHIETEN! JA, LATEN WE HEM DOODSCHIETEN! OH GODVERDOMME HET IS DE VERKEERDE KUTBLANKE! OP HET VERKEERDE MEDIAPARK!

(Zucht, etc.)

Wie nu denkt dat het doodeng is als een door belastingbetalers gefinancierde publieke omroep satire en humor uit de geschiedenis 1984’t zal het nog veel en veel en veel en veel enger vinden het volgende te lezen:

“”Oudere programma’s worden nu gescreend”, aldus een woordvoerder van VRT over het besluit om de aflevering van de comedyserie niet meer uit te zenden.”

Huuuu! ‘Gescreend!’

Door een ‘comité’? Een ‘commissie’? Of gewoon door een diversity officer? Wie precies bij een publieke omroep bepaalt welke humor entartete humor is en welke niet? Krijgen de belastingbetalers daar ook nog een say in? Nee zeker? En bestaat de top van de Vlaamse NPO net als de Nederlandse NPO ook uit louter roomblanke mannen waardoor ook hun ivoren hypocrisietoren van waaruit ze de geschiedenis én waarheid slopen nog witter is dan een grammetje coke op een foto van een gemiddeld provinciaal GroenLinks-bestuur?

Awel mennekes, ‘t is dat wij hier niet van de zotte zijn maar gewoon domme Ollanders anders hadden wij wel geweten waaraan wij geen belasting meer willen betalen.

Nu wachten op het nieuwsbericht dat ‘een commissie’ bibliotheken aan het ‘screenen’ is en dat een ‘diversity officer‘ het universitair curriculum ‘screent’ op ‘witheid’. Daarna boekverbrandingen en massale arbeidswerkzaamheden op het platteland. Brildragers zijn bij dezen (nogmaals) gewaarschuwd (door de geschiedenis die niet meer viel weg te gummen).