Buitenland

Eindelijk een bedrijf dat niet bukt? Red Bull ontslaat diversiteitsdrammers

22-07-2020 10:18

Foto: Red Bull GmbH (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Red_Bull_Vodka.jpg)

Aaaaaaah, Red Bull, Oostenrijkse toverdrank die ons Max Verstappen, vleugels én een rechte rug gaf.

Red Bull – letten we op, dichtgetikte wokemedia van Hilverdam? – gaat dus niet door de knieën voor de inquisiteurs van de ”’inclusiviteit”’. Niks geen gedram over divejjjjrsiteit, inclusiviteit en algeheel kleurenstaaldeugen. Red Bull zegt fuck you. Winnaars.

Wat is er gebeurd? Twee topbestuurders van Red Bull in Noord-Amerika zijn dinsdag ontslagen. Het gaat om Stefan Kozak (CEO) en Amy Taylor (president en Chief Marketing Officer). Deze twee wokies met een diversiteitsdram-agenda zouden zich schuldig hebben gemaakt aan precies dat wat we kunnen verwachten: diversiteitsdrammen.

Althans, dat is het verhaal wat Business Insider achter een betaalmuur heeft gezet. Er is geen officiële verklaring gegeven voor het vertrek van de bestuurders, maar het lijkt erop dat Red Bull niet bukt voor de terreur die een steeds groter deel van de samenleving in zijn greep krijgt en zélfs GroenLinksers te gek vinden worden. Of zoals media het ombuigen: het heeft er alle schijn van dat Red Bull niet genoeg optreedt tegen racisme.

Red Bull benadrukt nog maar eens dat ze vroeger, nu en in de toekomst tegen racisme waren, zijn en zullen zijn. Zoals het hoort. En dat zonder te buigen, bukken en breken. Chapeau!

En dan nu even een Red Bull erin gooien. Want zelfs Lego cancelt zijn eigen speelgoed tegenwoordig.