Binnenland

Rotterdamse moskee weigert corona-aanwijzingen Aboutaleb op te volgen

29-07-2020 12:24

Foto: Juris Paiders (https://www.flickr.com/people/141176140@N04)

De Rotterdamse Kocatepe Moskee wil niet luisteren naar burgemeester Aboutaleb.

De Kocatepe Moskee in de Afrikaanderwijk legt de oproep van burgemeester Aboutaleb om thuis te bidden tijdens het Offerfeest naast zich neer en roept de achterban op om op tijd te komen voor het gebed, willen ze een gebedsplek bemachtigen. ,,We hebben plek voor iedereen, indien nodig maken we ook gebruik van de binnenplaats’’, zo staat er in de oproep. De moskee verwacht rond de 500 bezoekers.

Dikke kans dat als alle andere moskees zich wel netjes houden aan de oproep van Aboutaleb, het natuurlijk hartstikke druk wordt in deze ene moskee. Dat is extra wrang omdat minister De Jonge onlangs meldde:

“In Rotterdam zien we een stijging van clusters in Marokkaans-Rotterdamse gezinnen. De burgermeester van Rotterdam riep daarom eerder op om het aanstaande offerfeest in smallere kring binnen het eigen huishouden te vieren en niet naar plekken te gaan waar het druk is, ook niet naar een moskee of naar een andere openbare ruimte voor een gebed. Ook is er sprake van een toenemend aantal positief geteste Rotterdamse jongeren, waaronder studenten.”

Dit kan alleen maar goed gaan! Pray the corona away!