Binnenland

Jongerenwatch – ”’Jongeren”’ waarvan elk signalement ontbreekt rellen in Rotterdam

19-08-2020 15:27

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

In heel ‘ons’ land rellen ”’jongeren”’ er lustig op los. Bij de NPO zitten avond aan avond ”’deskundigen”’ die het gedrag van de jongeren goedpraten & bij NRC krijgen vooral brave burgers en de politie de schuld. Zo verspreiden de rellen zich steeds verder over ons land, want ingrijpen mag niet van pers en politiek.

Geen wonder dus dat de politie in de nacht van dinsdag op woensdag vijf jongeren aanhield bij ongeregeldheden in Rotterdam Feijenoord. Zo’n 90 jongeren verstoorden gedurende de avond de rust in de wijk. Ze stichtten brand en richtten vernielingen aan. De politie wist de rust rond middernacht te herstellen.

Een jongen van 17 uit Gouda en een man van 22 uit Dordrecht werden aangehouden voor belediging; twee Rotterdamse jongens van 15 en 16 jaar voor brandstichting. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam werd aangehouden voor vandalisme. Daarnaast deelde de politie verschillende bekeuringen uit voor onder meer het verstoren van de openbare orde.

Gouden quotes van de politie:

“Zo’n 50 jongeren zijn genoteerd en uit de anonimiteit gehaald”

&

“Meer dan de helft van de betrokkenen van gisteravond zijn in beeld gebracht. Met deze jongeren en hun ouders worden gesprekken gevoerd. Ook ontvangen zij een brief uit naam van de burgemeester waarin ze dringend worden verzocht geen deel meer te nemen aan de ongeregeldheden.”

HATSJIKIDEEKLABAM!1!!