Binnenland

Politie: veel te laat ME ingezet tegen rellende ”’jongeren”’ – politie-apparaat in slechte staat

20-08-2020 09:04

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

Wij kunnen in Nederland waarvoor in de Verenigde Staten maandenlang BLM-protesten en #DefundThePolice-terreur voor nodig is: het politie-apparaat op de knieën krijgen.

Dag in dag uit propaganda de de ether inpompen dat rellende jongeren zielig zijn en dat ieder mens van nature zijn eigen woonwijk in de fik steekt vanwege ”’kleine behuizing”’, tja, dat heeft zijn weerslag op het moreel van de polies. Vooral omdat de zielige reljeugd – slachtoffer van úw racisme en discriminatie – in geen tijd weer op straat staat, terwijl agenten krankzinnige (over)uren moeten maken voor een hongerloon.

De politievakbond wil echt dat er iets gebeurt:

Volgens Struijs worden agenten en ME door de rellen geregeld geacht 14 tot 15 uur te werken. ,,Het komt vaak genoeg voor dat ze op een bepaald moment in een gevecht moeten ingrijpen en dan kun je niet op je horloge kijken en vervolgens weglopen. Als je dan ook nog verrot gescholden wordt en ze je met stenen en vuurwerk bekogelen, gaat dat je niet in de koude kleren zitten. De precieze schade daarvan, vooral ook op persoonlijk vlak, wordt pas over een aantal weken duidelijk. Het risico op uitval neemt ontzettend toe.”

Volgens Struijs is er maar één oplossing om het probleem van rellende jongeren beter aan te pakken. ,,Er moeten gewoon extra mensen in dienst genomen worden. Op die manier kun je ter plaatse beter mensen aanhouden en kun je ze daarna ook beter opsporen en van hun bed lichten. Nu zien we vaak nog dat er de ene dag vijftig jongeren opgepakt worden, maar dat ze op een paar na de volgende dag alweer op straat staan.”

Nou, de vraag is of dat gaat helpen. Pers en politiek hebben nu eenmaal besloten dat deze ”’jongeren”’ niet aangepakt mogen worden. De kwaliteitscouranten vergoeilijken het rellen en bij de NPO worden terminaal domme kipjes uitgenodigd die het werk van de dagbladen nog eens dunnetjes overdoen: goedpraten, goedpraten, goedpraten.

Geen wonder dat politiechef Sitalsing erkende dat de ME te laat is ingezet tegen reljeugd. Want zomaar handhaven is verboden. Ofzo.