Media & TV

Gehaktdag bij BNR: bezuinigingen slopen 20 arbeidsplaatsen, schuld van corona-advertentiefoetsie

25-08-2020 12:49

Maarliefst 20 medewerkers van radiozender BNR worden binnenkort al dan niet gedwongen ontslagen. Dit omdat de omzet zo diep in de afgrond is gejaapvandisselt dat er radicaal moet worden bezuinigd. Van de 20 arbeidsplaatsen die worden gesloopt is de helft fulltime. Dit meldt Adformatie. Reden: bijna niemand wilde nog adverteren, want corona, aldus BNR zelf.

BNR is, in tegenstelling tot de Nederlandse staatsomroepen, 100% commercieel en dus voor 100% afhankelijk afkomstig van advertentie-inkomsten deels gesubsidieerd dus deels afhankelijk van advertentie-inkomsten.

Omdat ‘radio’ een antiek, achterhaald en stokoud medium is, waarbij het bijvoorbeeld niet mogelijk is om abonnementen te verkopen, is bij een ineenstortende advertentiemarkt het medium ‘radio’ als eerste het dorre hout dat zal worden gesnoeid.

Dat de adverteerders wegblijven kan natuurlijk ook gewoon te maken hebben met de zaaddodende, politiekcorrecte laffe linkse deugkoers die BNR alweer tijden vaart of de inhoud van de programmering die vooral lijkt te bestaan uit mierzoete gelikte business to business marketingvehikels, al belooft de naam Business News Radio toch echt ‘news’ en geen brabbelende emo-SJW’s die maar weer eens een heel fijn bedrijf aanprijzen voor andere bedrijven of anti-racisme propaganda bedrijven.

BNR is overigens niet de aller-aller-aller-aller-aller-aller-aller-slechtste radiozender van Nederland want dat is natuurlijk 3FM met dagelijks 1 luisteraar, de zendercoördinator zelf. 3FM wordt echter consequent van uw belastinggeld gefinancierd en hoeft dus helemaal nooit te bezuinigen, jammergenoeg.

Lees ook: BNR Nieuwsradio, gesubsidieerde onbetrouwbare k*tradio

Lees ook: 3FM gaat voor de 7634ste keer ‘het roer omgooien’ want bij de NPO bestaat falen natuurlijk niet