Buitenland

Vluchtelingenhel op Lesbos in de fik, schaamte en schande van de ‘humanitaire’ EU volledig verwoest

09-09-2020 10:20

Screenshot NOS/NPO.

Update: er lijkt opzet in het spel te zijn en de brandweer werd zelfs gehinderd.

Een groot deel van het vluchtelingenkamp Moira op het Griekse eiland Lesbos is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgebrand waardoor duizenden van de circa 13.000 inwoners hebben moeten vluchten. Het is nog onbekend of er doden en gewonden zijn gevallen. Volgens de burgemeester van de gemeente waar Moria toe behoort hebben ‘duizenden’ vluchtelingen zich verzamelt op de snelweg. Gevreesd wordt voor een snelle uitbraak van corona omdat onlangs al tientallen besmettingen in het kamp werden aangetoond.

Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar in het verleden was er al veel vaker sprake van brandstichting.

De EU doet, uiteraard, helemaal niets zoals de EU al jaren helemaal niets heeft gedaan aan de ontluisterende en volstrekt onmenselijke vluchtelingensituatie op Lesbos. Dit komt doordat de ‘solidaire’ en ‘humane’ Vredesnobelprijs winnende EU te druk bezig is met zichzelf bejubelen en het ‘oplossen’ van ‘problemen’ als kwetsend taalgebruik online of mondige burgers die voor een natiestaat zijn onderdrukken waardoor het nemen van échte besluiten en het aanpakken van échte problemen naar de achtergrond wordt gedrukt.

EU-natiestaat Griekenland en asielzoekers die op Lesbos belanden in het algemeen en de EU-burgers van Lesbos in het bijzonder kunnen wat het succesvolle vredesproject EU betreft lekker in de stront zakken (al jaren), zoveel is duidelijk.

TPO.nl/ok