Binnenland

Provincie Noord-Holland vindt zichzelf te blank en heteroseksueel

01-10-2020 13:03

De provincie Noord-Holland heeft zichzelf onlangs in de spiegel bekeken en schrok zich rot. Wat terugstaarde was een saaie blanke man van middelbare leeftijd met bretels over de buik, een aktetasje in de hand en een ziekenfondsbrilletje op het gezicht. Absoluut geen figuur om op een brochure te zetten in ieder geval.

Daarom gooit de provincie binnenkort het roer totaal om. Voortaan zal er vol worden ingezet op meer kleur, meer sekse, meer leeftijd én meer kleur, sekse en leeftijd. Diversiteit in het hoofd is immers niet heel erg gewenst binnen een plek als het provinciehuis. Dat zorgt alleen maar voor beleidsmatige trammelant.

De provincie hoopt dit te bewerkstelligen door stageplekken voortaan bij voorkeur te vullen met multiculturele achtergrondmensen. Ook wil de provincie ‘bewustwording’ op de werkvloer veranderen via ‘interne communicatie.’ In gewonemensentaal komt dat neer op een powerpoint-presentatie eens in de drie maanden vol krampachtige newspeak. Speak waar iedereen het bovendien sowieso al mee eens is.

Een beetje zoals Zita Pels (Wie dat is zegt het persbericht er verder niet bij, maar wel vrouw dus sowieso goed) hier praat in deze quote:

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bij de provincie erkend voelt, of je nu jong of oud, man of vrouw, met een Nederlandse of multiculturele achtergrond en van welke seksuele geaardheid dan ook bent. Bovendien is het voor het goed uitvoeren van onze taken belangrijk dat we optimaal gebruik maken van de diversiteit van talenten en vermogens op de arbeidsmarkt.”

Tot slot gaat de provincie ook meevaren met de Canal Parade 2021. Want als die rondvaart íéts nodig heeft, is het nog een boot vol saaie pakken die alleen meedobberen voor het deugen.