Binnenland

Complotdenkers frustreren coronamaatregelen en roepen op tot vandalisme

07-10-2020 11:25

Foto van: Wesley Tingey

Het kanaal kwam gisteren al even voorbij in de bijrol van vervelende man die volkomen onschuldige mensen lastig valt in de trein. Vandaag duiken we wat dieper in deze krocht van YouTube genaamd De Kapitein. Naast treinreizigers uitschelden voor lelijk omdat ze een mondkapje dragen promoot dit onafhankelijke mediaplatform namelijk ook puur coronavandalisme.

Zo is er onder meer een filmpje te zien van een man die heel heldhaftig gele stickers vernietigt op een treinstation. Dit terwijl de NS deze nu net op de grond had geplakt om het voor reizigers makkelijker te maken om die anderhalve meter afstand te bewaren. De complotdenker ziet in de aanwijsplaatjes echter bewijs dat de politiestaat aanstaande is. “Ruk alles van de muur en van de grond wat met coronamaatregelen te maken heeft”, roept deze dappere verzetsleider er ook nog bij.
(Tekst gaat door onder filmpje)

https://www.youtube.com/watch?v=t8IBISttdWU

Ook de gele borden die door de gemeente zijn opgehangen om te waarschuwen voor de wereldwijde pandemie worden door deze man ‘teruggebracht’ naar het stadskantoor. Met deze actie is hij overigens nog een van de meer nuchtere personages die je tegenkomt op de gekkiesboot van De Kaptein. Zo zijn er ook complotdenkers te zien die schreeuwen tegen de NAVO-basis in Brunssum over het coronavirus, hun kinderen en president Trump. (Kudos btw voor het de-escalerende optreden van de medewerkers van dit militaire hoofdkwartier.)

Sluiten we af met goed nieuws, want er zijn ook positieve dingen te melden over de corona. Zo weet Onafhankelijke Pers Nederland (OPN) te vertellen dat de pandemie allang voorbij is! Ook moet hoofdredacteur van de NOS voortaan gekozen worden door het volk middels een referendum. Be careful what you wish for OPN..

https://youtu.be/Xnu6w2bvy64