Politiek

Henk Otten publiceert opvallend ‘lijstje’ met mensen die geld van FvD hebben ontvangen

09-10-2020 14:16

Henk Otten en Thierry Baudet tijdens Prinsjesdag.

Henk Otten laat, ook nu hij actief is bij Partij voor de Toekomst, zijn twist met Forum voor Democratie (FvD) niet achter zich. Nadat FvD (op typisch overdreven wijze) reageerde op berichtgeving in de Telegraaf over onduidelijkheden wat betreft de jaarrekening over 2018 en met de beschuldigende vinger naar Otten wees, sloeg Otten terug met een lijstje. Volgens hem ging het daar om de tien grootste ontvangers van FvD-betalingen tot en met april 2019.

Tekst gaat door onder tweets

Het is op zijn minst opmerkelijk dat Otten dit lijstje deelt, vooral omdat zijn eigen naam ontbreekt, evenals die van voormalig woordvoerder Jeroen de Vries (die bijvoorbeeld 15.000 euro ontving als mantelzorger van Theo Hiddema) en voormalig directeur van het partijkantoor Robert Baljeu. Deze drie trokken gezamenlijk veel op en zijn toch enkele jaren actief geweest bij FVD. Op basis van Ottens lijstje moeten we concluderen dat geen van hen meer dan 17.653,84 heeft ontvangen voor al hun werk. Heel onwaarschijnlijk en echt ‘transparant’ is anders.

Overigens heeft Annabel Nanninga een verklaring voor de gelden die zij heeft ontvangen. Zij was journalist en opiniemaker en vond niet dat ze haar werk zuiver kon doen als FvD-kandidaat. Daarom zegde ze haar werk (onder meer voor TPO) op en bedong ze een salaris van FvD totdat ze betaald werd voor haar functie als volksvertegenwoordiger in Amsterdam.

Video – Het FvD Fanjournaal met FvD-superfan Willem Treur

Netjes boekhouden doe je zo – PVV maakt anonieme gift van ruim 50.000 euro over naar ministerie van Binnenlandse Zaken