Binnenland

Op deze manier vallen de strijders van Willem Engel de samenleving lastig

13-10-2020 13:33

Foto van: Sushil Nash

Ze noemen elkaar strijders. Ze vergelijken de lockdown met de holocaust en roepen andere burgers op om ook in verzet te komen. Ja, we hebben het hier over de volgelingen van dansleraar Willem Engel. Meestal heeft dit verzet de vorm van een wilde demonstratie op een plek waar dat eigenlijk niet mag.

Maar ook op kleinere schaal wordt gedemonstreerd tegen de samenleving die wel halsstarrig blijft geloven in het coronavirus als gezondheidsprobleem. Binnen de kringen van Viruswaarheid worden dat videoparty’s genoemd. ‘Video’, omdat alles gefilmd wordt. ‘Party’, omdat mensen meekijken via het internet waardoor het leven even iets minder alleen en zinloos lijkt.

Eerder lieten we al beelden zien van een man die waarschuwingsstickers over de corona weghaalde bij NS-stations. Deze strijder blijkt ook een auto te hebben, want vandaag laat de man zien wat hij doet met het coronahekwerk in een parkeergarage. Daar rij je namelijk gewoon frontaal tegenaan om zo je ‘massale burgerlijke ongehoorzaamheid’ te uiten.

Ook koffiedrinken in de trein is een verzetsdaad binnen het totaal verwapte wereldbeeld van de Engel-adepten. Zolang je dit maar langzaam en opzichtig genoeg doet zodat andere mensen gaan klagen. Zonder boze reactie is zo’n verzetsdaad immers niks waard en ook niet leuk voor de mensen thuis natuurlijk.

Ofcourse zijn ook coronatestlocaties de perfecte plek om mensen eens goed de waarheid te vertellen. Dan zet je bijvoorbeeld een bord neer dat pedofilie en kinderhandel het echte virus is. Vervolgens schreeuw je tegen de mensen in de rij over de pedopartij en dat ze meer zelf onderzoek moeten doen. Niet te filmen wat een feest!

(tekst gaat door onder filmpje)

https://www.youtube.com/watch?v=DzSHFxEYMoU&t=51s

Ondertussen is de GGZ-crisislijn zodanig onderbemand dat mensen met zelfmoordneigingen soms 2.5 uur in de wacht staan. Iedereen die wel eens heeft geluisterd naar wachtmuziek aan de telefoon snapt meteen hoe gevaarlijk dit is. Nee, erg opbeurend is dit allemaal niet en het zal de komende maanden waarschijnlijk zelfs nog wat erger worden. Houd vol Nederland!