Politiek

Onzichtbaar Statenlid Hanane Bittich rooft laatste zetel Denk in provincie Utrecht

14-10-2020 13:59

Hanane Bittich, screenshot FaceBook-video Denk

Het onzichtbare Statenlid Hanane Bittich maakt geen deel meer uit van de partij Denk. Het Statenlid zal vanaf heden enkel nog afwezig zijn onder haar eigen naam:

‘Vandaag heeft mevrouw Bittich de voorzitter laten weten, dat zij vanaf heden als ’Lijst Bittich’ zal deelnemen aan de vergaderingen’.

Dat mailde de griffie maandagavond laat naar de Statenleden. Het is momenteel nog niet bekend of de griffie ‘deelnemen’ tussen aanhalingstekens heeft geplaatst in het schrijven. De rest van de Denk-fractie, of wat daar nog van over is aan commissieleden, kan nu in ieder geval ook schitteren in afwezigheid aangezien er geen eigen Statenleden meer zijn.

De griffie laat volgens de Telegraaf nogmaals weten dan Bittich vanaf nu als ‘Lijst Bittich’ zal ‘deelnemen’ aan de vergaderingen. Dit omdat ze dus niet langer lid is van Denk:

‘Mevrouw Bittich heeft aangegeven niet langer lid te zijn van Denk en daarmee Denk niet meer vertegenwoordigt in de Provinciale Staten. Zij heeft verzocht om verder genoemd te worden als Lijst Bittich.’

Inmiddels zijn de griffiemedewerkers druk bezig met het aanpassen van de personeelsadministratie, website, naambordjes en visitekaartjes. Op die manier kan er later geen verwarring ontstaan over de politieke partij waarvoor Hanane Bittich afwezig is. In alle consternatie is de voorzitter van Lijst Bittich er nog niet aan toegekomen om haar twitterbio bij te werken.

Het landelijke partijbestuur van Denk kreeg de laatste tijd steeds meer zin om het ‘spook-Statenlid’ te royeren mocht ze haar rol niet serieuzer nemen. Nu ze zelf is opgestapt heeft de partij echter niet langer meer de mogelijkheid om haar plaatst door een ander in te laten nemen:

‘De zetel die mevrouw Bittich zich nu toe-eigent is een zetel van Denk-stemmers en niet van mevrouw Bittich zelf. Niet alleen is het zetelroof maar mevrouw Bittich is bovendien niet in staat geweest om haar volksvertegenwoordigende rol adequaat in te vullen. Ze was een spook-Statenlid.’

Het is op dit moment nog niet bekend wat het partijprogramma van Lijst Bittich is. Opvallend genoeg is Bittich zelf niet bereikbaar voor commentaar of enige toelichting op haar besluit.