Binnenland

Opnieuw dagrecord aan coronabesmettingen in Nederland

15-10-2020 15:50

Een coronavirustest. (Pixabay)

Een nieuwe dag en wederom een nieuw dagrecord wanneer het om coronabesmettingen gaat. Sinds woensdag zijn er zo’n 7833 nieuwe gevallen waargenomen. Dit is het hoogste aantal besmettingen sinds Nederland begon met het massaal testen op het coronavirus.

In totaal zijn er nu meer dan 200.000 positieve tests in het land afgenomen. Het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames steeg met 51 personen. In totaal liggen er nu 1526 coronapatiënten in het ziekenhuis. Woensdag (7296) en dinsdag (7377) waren eveneens zorgelijke dagen met veel geconstateerde besmettingen.

Ook in de rest van Europa verspreidt het Italiaanse virus zich zorgelijk snel. In zowel Portugal als Frankrijk is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. Dit geeft de regering in die landen de bevoegdheid om sneller maatregelen door te voeren. Verder geldt er in zwaar getroffen Franse steden momenteel een avondklok. Hierbij moeten mensen de komende vier weken tussen 21:00 en 6:00 binnenblijven. In Wallonië is ondertussen besloten om de herfstvakantie te verlengen tot 11 november om zo het virus tegen te gaan.

In het Verenigd Koninkrijk is de hoofdstad inmiddels opgeschaald naar ‘tier 2.’ Dit betekent dat Londenaren worden geacht niemand meer binnenshuis te bezoeken die geen onderdeel is van hun huishouden. Ook moeten mensen publiek transport zoveel mogelijk proberen te mijden.