Politiek

De Henkensoap – Henk Otten royeert vertrouweling van Henk Krol

16-10-2020 13:16

Henk Krol en Henk Otten. (Screenshot Op1)

Met update – Meer details over de ruzie binnen De Partij voor de Toekomst (PvdT) komen bovendrijven. Donderdag werd bekend dat Henk Otten de Tweede Kamer in wil. Daar is Henk Krol echter op tegen. Ruzie dus. NRC Handelsblad heeft ondertussen meer details opgedoken. Wat blijkt: partijvoorzitter Otten heeft penningmeester en vertrouweling van Krol Pieter Bogaardt geroyeerd.

Lees ook – Henk Otten zorgt voor ruzie binnen Partij voor de Toekomst

Het bestuur van de Partij voor de Toekomst bestaat uit voorzitter Henk Otten, vicevoorzitter Henk Krol, secretaris Jeroen de Vries, penningmeester Pieter Bogaardt en bestuurslid Robert Baljeu. Krol zou politiek boegbeeld worden en Otten zou zorgen voor een geoliede organisatiestructuur én geldschieters. Krol is weliswaar politiek leider, maar voorzitter Otten beschikt over een meerderheid in het partijbestuur en kon zo het royementsbesluit doordrukken. Otten spreekt in de royementsbrief aan Bogaardt over ‘ernstige schade die de partij is toegebracht’ door het bestuurslid. Krol wil nu dat Otten het royement terugdraait. Anders zal Krol zijn positie heroverwegen, citeert de krant uit een email.

Ook pikant: drie maanden na de fusie heeft de partij nauwelijks geld in kas (150 euro volgens Bogaardt) en niet één betalend lid. Beloofde geldschieters om de verkiezingscampagnes te financieren bleven weg. In de peilingen staat de  PvdT op een stabiele nul zetels.

Update 15.03 – Otten dreigt Krol te wippen als lijsttrekker en in te ruilen voor een jonger exemplaar. Ook is er twee ton kwijt.