Politiek

Henk Otten zorgt voor ruzie binnen Partij voor de Toekomst

15-10-2020 14:50

Henk Krol en Henk Otten bij Op1. (Screenshot NPO)

De kersverse Partij voor de Toekomst wordt, na het vertrek van Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten, weer geplaagd door interne strubbelingen. De ambities van partijvoorzitter Henk Otten zaaien nu tweespalt in het hoofdbestuur. Dat schrijft het AD donderdag. Otten wil de Tweede Kamer in, een deel van het bestuur is tegen.

Lees ook – Femke Merel van Kooten vertrekt nu al bij nieuwe partij Henk Krol, ‘Nu blijkt dat Henk Otten aan alle touwtjes trekt’

Het bestuur van de Partij voor de Toekomst bestaat uit voorzitter Henk Otten, vicevoorzitter Henk Krol, secretaris Jeroen de Vries, penningmeester Pieter Bogaardt en bestuurslid Robert Baljeu. Vooral Pieter Boogaardt, een vastgoedinvesteerder die volgens zakenblad Quote in Monaco woont en goed is voor vele tientallen miljoenen, zou zich zwaar hebben verzet tegen de ambities van Henk Otten. Die is momenteel afgesplitst senator, na in de zomer van 2019 uit de Eerste Kamerfractie van Forum voor Democratie te zijn gezet.

Ook Henk Krol, zo melden ingewijden aan het AD, is tegen een overstap van Otten naar de Tweede Kamer voor de Partij voor de Toekomst. Dan zou de senaatszetel van Otten namelijk teruggaan naar Forum voor Democratie. De sfeer tussen Krol en Otten zou volgens de krant inmiddels ook zijn verslechterd. Krol tegen het AD: “Ik sta jullie altijd netjes te woord, maar ik wil buiten de dingen blijven die nu spelen.”

De Partij voor de Toekomst komt vooralsnog niet voor in de peilingen.

Lees ook – Henk Otten en Henk Krol gaan samen verder