Buitenland

Onthoofde Franse docent lag al dagen onder vuur vanuit de islamitische gemeenschap

17-10-2020 14:06

Foto van: Chris Karidis

Een dag na de onthoofding van een Franse leraar nabij Parijs is er meer informatie naar buiten gekomen. Informatie die de hele zaak alleen maar triester en triester maakt. Als eerste heeft het slachtoffer van deze islamitisch geïnspireerde afslachting nu ook een naam: Samuel Paty (47). Verder is bekend geworden dat de geschiedenisleraar in de dagen voor de moord ernstig werd belasterd door de islamitische gemeenschap in Parijs.

Aanleiding hiervoor was de beslissing van Paty om spotprenten van de profeet Mohammed (pbuh) te laten zien. De docent deed dit als onderdeel van een les over vrijheid van meningsuiting. Zo werd onder meer deze cartoon van de profeet getoond. Paty ging hierbij overigens erg respectvol te werk. Zo kregen zijn islamitische leerlingen de vrijheid om het lokaal te verlaten. Een tekening van de almachtige profeet is voor sommige mensen nu eenmaal net zo pijnlijk als een slagersmes in je nek.

Een moslimmeisje bleef echter per ongeluk zitten en dat heeft achteraf gezien het doodsvonnis van Paty getekend. Na de les maakten de islamitische ouders van de pupil namelijk meteen gebruik van de vrijheid van meningsuiting die de republiek Frankrijk hen biedt. Zo dienden zij een klacht in bij de werkgever van Paty. Ook werd er een spoedvergadering georganiseerd met de decaan, een onderwijsambtenaar en de docent zelf. Respect voor religie nemen ze in Frankrijk blijkbaar bloedserieus.

Ondertussen begonnen ook andere ouders zich met de educatieve beslissing van Paty te bemoeien. Zo liet ene Brahim Chnina in een video op twitter weten dat de docent een misdadiger is. Verder riep hij de moslimgemeenschap op om gebruik te maken van hun vrijheid van meningsuiting door te protesteren tegen de man.

“Deze crimineel kan niet aanblijven binnen het nationale onderwijssysteem. Hij kan niet langer les geven aan onze kinderen. Hij zou zichzelf moeten onderwijzen.”

De oproep was direct een groot succes en werd onder meer gedeeld door een moskee in Pantin, een voorstad van Parijs. Of terrorist Aboulakh A. deze videoboodschap heeft gezien is niet duidelijk, maar tegelijk ook niet erg belangrijk. De rest van Europa heeft de boodschap wederom wel ontvangen: wanneer je iets zegt of doet wat de Oemmah op het oude continent (7% van de Europese bevolking) afkeurt, bestaat er een kans dat je wordt afgeslacht.

In Frankrijk zijn ze ondertussen dan ook helemaal klaar met de brutaliteit waarmee de islamisten zich steeds meer opdringen. Zo blijkt ook uit deze Facebookpost van Sylvain Ephimenco die de hele ochtend Franse tv heeft gekeken:

“Frankrijk waar talrijke islamisten er op uit zijn het ‘land der ongelovigen’ te destabiliseren. Van links tot rechts is iedereen over hetzelfde bezorgd: als niets verandert, als de provocaties, aanslagen (32 verijdeld sinds 2017 volgens tv-zender LCI vanochtend) en barbaarse moorden van de gewapende arm van een geperverteerd deel van de islam doorgaan, dan is een burgeroorlog niet ondenkbaar.”

Video-oproep: