Politiek

Prinses van Oranje Amalia en prinses Alexia bleven achter in Griekenland

20-10-2020 19:28

Prinses Alexia, de Prinses van Oranje en Prinses Ariane tijdens een fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch. Beeld: RVD / Wesley de Wit

Met update – De prinses van Oranje Amalia (16) en prinses Alexia (15) zijn niet mee teruggegaan toen koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hun vakantie afbraken. Het koninklijke gezin was op vakantie in Griekenland, maar slechts een deel keerde naar nu blijkt weer terug naar Nederland. Dat meldt RTL Boulevard op gezag van de Rijksvoorlichtingsdienst. De reden zou zijn dat er niet genoeg vliegtickets terug naar Nederland waren op het moment dat de koninklijke familie hun vakantie zou afbreken.  De twee prinsessen zijn dinsdagavond pas op het vliegtuig gestapt richting Schiphol met een lijndienst vanuit Athene.

Lees ook – Mark Rutte: Ik wist van vakantie koning en heb een verkeerde inschatting gemaakt

Volgens De Telegraaf keren de twee prinsessen vanavond terug naar het vaderland. Tot nu toe is steeds aangenomen dat de koning en koningin afgelopen zaterdag met hun drie dochters terugkeerden van hun Griekse vakantiebestemming. De vorst en vorstin repten in hun verklaring van afgelopen vrijdagavond niet van een gedeeltelijke terugkeer van het gezin. “We zullen onze vakantie afbreken”, zei het paar toen nog. Dit blijkt nu dus slechts om een deel te gaan van het gezin.

Update 19.48 – SP Kamerlid Ronald van Raak – die eerder al Kamervragen over de kwestie stelde – is weinig ingenomen met het nieuws over het achterblijven van de prinsessen laat hij weten aan TPO:

“Dit is niet zo afgesproken. Een domme provocatie die de schade helaas alleen maar groter maakt.”

René Zwaap – Getorpedeerde Griekse vakantie van Willem-Alexander kan opmaat zijn naar einde monarchie