Binnenland

Fidan Ekiz: Hoofdredacteur Marcel Gelauff verbiedt NOS-journalisten om met mij te praten

22-10-2020 14:35

photoshop

Met updates – De koninklijke NOS! Een baken van liefde en diversiteit, behalve als je een mening hebt die niet deugt natuurlijk. Dan bouwt Hoofdredacteur Marcel Gelauff gewoon doodleuk in het geniep een cordon sanitaire om je heen. Dit gegeven wordt vandaag maar weer eens onderstreept door deze tweet van heldin van het vrije woord Fidan Ekiz:

Gelauff is overigens niet de enige journalist die problemen heeft met andersdenkende lichtgetinte vrouwen. Eerder liet collega Frederike Geerdink ook al fijntjes weten dat Ekiz maar een oppervlakkig migrantenvrouwtje was met een opinie die ‘wit’ kan verdragen. Een mening die blijkbaar ook gedeeld wordt door de FNV.  Het begint met opruiing op social media..

https://twitter.com/EWindt/status/1319107384967573504

Update 16:56 – Fidan Ekiz weerspreekt de ontkenning van Marcel Gelauff. Hoofdredacteur zou wel degelijk interviews hebben tegengehouden vanwege onwelgevallige meningen
https://twitter.com/nausicaamarbe/status/1319286215015723008

Update 16.14 – Italië-correspondent voor de NOS Mustafa Marghadi heeft het memo van Marcel Gelauff gemist

Update 15.28 – NOS hoofdredacteur Marcel Gelauff: Ik wil inderdaad geen NOS’ers bij De Vooravond van Fidan Ekiz

NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff laat inderdaad bewust geen journalisten uit zijn organisatie aanschuiven bij De Vooravond. Dat zegt hij tegen het AD.

“Bij elk nieuw tv-programma zeg ik altijd: laten we eerst eens zien hoe het zich ontwikkelt voor we ingaan op een uitnodiging. En het ontwikkelt zich echt tot een opiniërend programma. Daar is op zich niks mis mee; het is een legitieme, journalistieke vorm. Maar dan is het wel de vraag of NOS-mensen, die volstrekt objectief opereren, daar bij passen. Moet je als NOS in een sterk opiniërend programma zitten? Op dit moment zeg ik ‘nee’. Misschien wordt dat in de toekomst nog anders.”

NOS’ers werkten overigens wel mee aan het eveneens opiniërende De Wereld Draait Door, de voorganger van De Vooravond. Gelauff schoof viermaal aan.

Update 15.15 – Volgens NOS-journalist Lex Runderkamp klopt er niks van de ‘kwalijke tweet’ van Fidan Ekiz

Bassiehof – De NOS is géén Charlie Hebdo