Binnenland

Ontmaskerde FNV-bestuurder heeft ‘spijt’ van haattweets richting Fidan Ekiz

24-10-2020 18:27

Foto van: engin akyurt

FNV-bestuurder Nevin Demirtas heeft spijt van haar haatdragende teksten richting het adres van Fidan Ekiz. De 54-jarige vakbondsvrouw die verantwoordelijk is voor de sectoren Media & Cultuur en Publiek Belang bleek namelijk een behoorlijke online pestkop. Zo twitterde Dermitas onder haar alias @Oranjebloesem onder meer:

“(Fidan) is de excuus-Turk op een andere manier dan wat we onder verstaan: ze zegt altijd exáct wat de Nederlandse witte racist/islamofoob wil horen. Haar identiteit verleent ze aan het wit voetje halen slijmen/tassendragen van de witten”

De spijtbetuiging is overigens niet openlijk uitgesproken richting Fidan Ekiz zelf. Ook moest Demirtas eerst ontmaskerd worden door Twitteraccount @VizierOpLinks. Hierna was ze een dag onvindbaar voor haar werkgever die de bestuurder ter verantwoording wilde roepen, zo weet het Algemeen Dagblad. Duidelijk het gedrag van iemand met spijt.

Inmiddels is het de FNV wel gelukt om in contact te komen met Demirtas en zien ze de hele kwestie als afgehandeld. De vakbond wil verder ook het liefst zo min mogelijk ruchtbaarheid geven aan de zaak. Waarom zou een organisatie die pesten, intimidatie en discriminatie probeert te bestrijden immers het goede voorbeeld moeten geven?

https://twitter.com/VizierOpLinks/status/1319172381743730688