Politiek

Thierry Baudet dineerde niet alleen met Jared Taylor maar ook met voorman Erkenbrand

24-10-2020 15:40

Thierry Baudet. (Screenshot RTL)

In 2017 zaten Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en Freek Jansen, persoonlijk medewerker en voorman van de Forumjongeren, in een Amsterdams hotel urenlang te praten met de Amerikaanse white supremacist Jared Taylor. Wat tot nu toe niet bekend was: daarbij was ook Fausto Lanser aanwezig, een van de oprichters van de rechts-radicale groep Erkenbrand. Dat Baudet met een Erkenbrander aan tafel zat is pikant, omdat hij op vragen van journalisten altijd heeft verklaard dat hij afstand nam van die organisatie. Dat schrijft het Parool zaterdag.

Lees ook – Forum voor Democratie: Wij willen niets met Alt Right te maken hebben

Jansen werd eerder dit jaar door een oud-werkgever beschuldigd van het ‘relativeren’ van de Holocaust en het verheerlijken van de economische politiek van het Derde Rijk. Ook werd hij verdacht van vervalsing van het mailadres van toenmalig Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar (PvdA).

In hetzelfde artikel valt te lezen dat Hans Wiegel wel klaar is met Baudet.

Baudet riep Wiegels hulp in als informateur bij de coalitiebesprekingen in Zuid-Holland, waar FvD bij de Provinciale Statenverkiezingen de grootste partij was geworden. En Wiegel zei ja. “Het is een aparte jongen, laten we wel wezen. En dat vond ik interessant.” Dat de VVD’er nu afstand neemt, komt doordat Baudet een Kamerdebat gebruikte voor het vervaardigen van nepnieuws. Forum zette een filmpje van een debat tussen Baudet en CDA’er Pieter Omtzigt online waarin was geknipt en geplakt en gaf het de titel ‘Baudet ontmaskert Omtzigt’. In zijn Telegraafcolumn noemde Wiegel dat ‘flauwekul’ en verzocht hij Baudet ‘afstand te nemen van fake news’. “Nee,” zegt Wiegel nu, “Thierry heeft natuurlijk niet gereageerd op mijn column. Maar hij vond het vast niet leuk.”