Media & TV

Paul de Leeuw en Astrid Joosten nieuw neutraal en niet opiniërend presentatieduo Op1

28-10-2020 16:30

Paul de Leeuw (groot) Astrid Joosten (klein) tijdens een eerdere samenwerking, foto screenshot YouTube

Om koste wat kost te voorkomen dat NOS-journalisten niet bij NPO-talkshow Op1 mogen aanschuiven heeft BNNVARA voor een zo neutraal mogelijk nieuw presentatieduo gekozen. Vanwege de te geopinieerde presentatoren in De Vooravond, te weten Fidan Ekiz en Renze Klamer, mogen NOS-medewerkers daar namelijk niet aanschuiven van Marcel fair and balanced Gelauff. In extreem onafhankelijke programma’s als De Wereld Draait Door en Dit is M mogen de onderdanen van Gelauff wél onbeperkt aanschuiven.

Het zal daarom weinigen verbazen dat BNNVARA toen bij Paul de Leeuw (58) en Astrid Joosten (62) is uitgekomen. De VARA-mastodonten staan beiden bekend om hun neutrale en onuitgesproken persoonlijkheid.

Vanaf vrijdag 6 november zal het eveneens zeer neutrale duo Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg verhuizen naar de maandag waar nu de nóg neutralere Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven zitten. Vorige week is bekend geworden dat Veenhoven het voor gezien houdt bij Op1 en Dijkstra volgt haar daarin op.

BNNVARA verwacht veel van De Leeuw en Joosten:

‘[Paul en Astrid zullen] de sfeer en uitstraling van de vrijdagavond-uitzendingen uitdrukkelijker het weekend-gevoel meegeven.’

Paul de Leeuw is uitzinnig van vreugde dat hij nu eindelijk zijn ondergewaardeerde serieuze kant kan tonen aan het gretige televisiepubliek:

‘Het is een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.’

Astrid Joosten heeft al helemaal veel zin in de presentatieklus. Ze verwacht zelfs om te gaan sprankelen:

‘Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken.’

Of Marcel Gelauff De Leeuw en Joosten daadwerkelijk voldoende neutraal vindt om NOS-medewerkers aan uit te lenen is nog niet bekend. Gelauff heeft nog niet gereageerd op de nieuwe selectie presentatoren.

Lees ook:

Fidan Ekiz: Hoofdredacteur Marcel Gelauff verbiedt NOS-journalisten om met mij te praten

Volkswoede onterecht want NOS Journaal is ‘volstrekt onafhankelijk’ beweert Marcel Gelauff bij Op1 (TPO+)

Marcel Gelauff (NOS) vindt NPO verheven boven politieke controle