Binnenland

Jonge moslims in Arnhem de straat op om te protesteren tegen grove grappen over de profeet

30-10-2020 21:10

Screenshot van Collectif Contre l'Islamophobie en France

De afgelopen periode zijn er in korte tijd een handvol mensen aangevallen en afgeslacht door personen die zeggen dat ze dit doen in naam van Allah. Een groep jonge moslims in Arnhem vindt dit zo’n besmeuring van hun geloof dat ze vrijdag de straat op zijn gegaan om hiertegen te protesteren. Allah houdt namelijk niet van religieuze fanaten die onschuldige mensen onthoofden in zijn naam. Er is eigenlijk geen grotere belediging te bedenken dan dat. Allah heeft deze schepsels immers zelf met veel liefde en zorgvuldigheid gemaakt. Islam betekent bovendien vrede voor iedereen. Heel goed dat de jonge moslims in Arnhem laten zien dat zij niet accepteren dat de islam wordt vergiftigd door deze gewelddadige islamisten.

Helaas is dit een sprookje, zo weet ook de NOS. De jonge moslims in Arnhem gingen niet de straat op omdat ze beledigd waren dat ‘Allah Akbar’ de laatste woorden waren die Samuel Paty van zijn beul hoorde. Ze zijn niet gekwetst omdat islamextremisten overal op de wereld steeds meer voet aan de grond krijgen. Ze zijn niet boos op online-salafisten die moslimjeugd ophitsen tegen het westen. Een plek die hen meer religieuze vrijheid geeft dan menig land in de islamitische wereld.

Neen! Net als Zaheer Hassan Mahmoud, Brahim Aoussaoui en Aboulakh A. zijn ze tot op het bot beledigd door wat prentjes. Wat plaatjes gemaakt door mensen die sowieso alles en iedereen in de zeik nemen. Natuurlijk zijn de jonge moslims in Arnhem niet zo gewelddadig als de terroristen die doden in naam van de profeet, maar hun moreel kompas is evengoed compleet verstoord.

“Het heeft niks met de islam te maken”, wordt er dan verontwaardigd geroepen en dat zal best. Maar, misschien wordt het tijd om dat binnen de eigen gemeenschap dan effe wat duidelijker te communiceren. Een redelijk aantal zelfverklaarde vrome moslims heeft die memo namelijk nog niet gehad. Doe het voor Allah.