Politiek

Bonusquote – Theodor Holman gooit Thierry Baudet en Freek Jansen voor de bus

02-11-2020 15:03

Freek Jansen en Thierry Baudet. (Screenshot FvD YouTube)

Dit weekeinde maakte Forum voor Democratie (FvD) in het Rotterdamse Ahoy de eerste tien kandidaten voor de lijst bekend. Op nummer 7 de omstreden JFVD-jeugdleider en rechterhand van Thierry Baudet Freek Jansen, onder meer bekend van het relativeren van de Holocaust. Jansen heeft altijd gezwegen over die aantijgingen. Dat is ook Parool-columnist Theodor Holman niet ontgaan. In zijn maandagcolumn schrijft hij:

“Persoonlijk wil ik niet in één ruimte verkeren met iemand die ‘de Holocaust relativeert’. Maar afgezien daarvan. Waarom… waarom in godsnaam zet je zo iemand – die nooit antwoord wil geven op de geruchten die over hem gaan – op de lijst? Het is altijd een probleem van rechts geweest. Richten ze een partij op, dan komen daar onmiddellijk suspecte types op af. Geert Wilders is volgens mij ook tijden bezig geweest om zijn partij te schonen – en dat is hem uiteindelijk gelukt. Pim Fortuyn had er ook last van, meen ik. Maar waarom wil Thierry Baudet zo’n jongen constant op z’n schouders slaan? Hoe denkt Hiddema hierover? En Joost Eerdmans?

(-)

‘Theodor, heb jij zelf niet op Forum gestemd?’ Landelijk stemde ik op GeenPeil. In Amsterdam kreeg Annabel Nanninga mijn stem. Ja dus. Maar ik hoop nu dat Annabel Forum gaat verlaten. Met haar pen vindt ze wel emplooi. Nog beter zou het zijn als Annabel blijft als lijsttrekker en Baudet en Jansen plaatsmaken. ‘Wotan’ Thierry is in een benauwde wagneriaanse opera terechtgekomen. Een Ring des Nibelungen op Madurodamformaat. Nog even en de ‘ring’ wordt in het vuur geworpen en dan wordt Thierry ‘gerelativeerd’.”

Lees ook – Annabel Nanninga (FvD) niet beschikbaar voor Tweede Kamer

Chris Aalberts – Extremistisch, incompetent of niet integer? Op de FvD-kandidatenlijst ermee!