Binnenland

Artsen pleiten voor een volledig alcoholverbod tijdens de jaarwisseling

11-11-2020 14:05

Foto via Alasdair Elmes

Naast vuurwerk en nieuwjaarszoenen wordt deze oud & nieuw wellicht ook de champagne verboden. Dat is althans de wens van een aantal artsen en verpleegkundigen in Den Haag. Zij willen namelijk een totaal alcoholverbod met de jaarwisseling.

Dronkenlappen veroorzaken namelijk voor een enorme drukte op de spoedeisende hulp tijdens oud & nieuw. Zo zorgt de drank voor valpartijen, vechtpartijen en verkeerd vastgehouden vuurpijlen.

“Alle beetjes helpen om de zorg voor ziekenhuizen te verlichten, zeker in deze uitzonderlijke tijd waarin de zorg voor coronapatiënten voor een extra druk zorgt.”

Eerder pleitte ook politievakbond ANPV voor een alcoholverbod om de werkdruk van agenten te verminderen. Op Twitter wordt het proefballonnetje van de medici niet heel erg positief ontvangen.

Volgens Schots onderzoek zijn 29% van de mensen dan ook meer gaan drinken tijdens de lockdown. Vooral huishoudens met kinderen zouden vaker naar de fles grijpen. Tegelijkertijd dronk een derde van alle ondervraagde mensen juist minder alcohol tijdens de coronapandemie.