Binnenland

Doodgetrapte man in Arnhem mogelijk slachtoffer van pedojagers

12-11-2020 15:20

Arnhem. Foto via Bart Ros

De 73-jarige man die onlangs werd doodgetrapt in Arnhem is wellicht slachtoffer van een uit de hand gelopen pedojacht. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander die gesproken heeft met advocaat Jamil Roethof. Hij verdedigt een van de minderjarige jongens die donderdag voor de onderzoeksrechter moet verschijnen.

De verdachten zouden vlak voor de fatale dag een seksafspraak hebben gemaakt met de doodgeslagen bejaarde man in een chatroom. Hierbij deden zij zich voor als een 15-jarige tiener. Zo beweert althans advocaat Roethof:

“Ze zijn hem die woensdagavond gevolgd naar zijn woning en hebben hem willen confronteren met het feit dat hij met een minderjarige jongen seks wilde hebben. Meer niet. Vervolgens is het uit de hand gelopen. Het slachtoffer is daarbij ook ongelukkig ten val gekomen. Van een vooropgezet plan om hem te mishandelen, was volgens mij geen spraken”

Het is niet de eerste keer dat Arnhem wordt opgeschrikt door gewelddadige pedojagers. Vorige maand arresteerde de politie nog vijf personen vlakbij het Sonsbeekpark. Ook zij hadden via internet een afspraak gemaakt met een vermoedelijke pedoseksueel. Eigen rechter spelen is in Nederland streng verboden en kan leiden tot gevangenisstraffen.

De politie in Arnhem wil geen reactie geven op de beweringen van Roethof zolang het onderzoek nog loopt.