Binnenland

Ferd Grapperhaus geen fan van pedojagen: ‘We leven niet in cowboy-maatschappij’

13-11-2020 13:44

Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus.

Minister Ferd Grapperhaus van justitie vindt het ‘fout, helemaal verkeerd’ dat pedojagers waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor het doodtrappen van een 73-jarige Arnhemmer. De minister is duidelijk geen grote fan van burgers die voor eigen rechter spelen. Hij raadt pedojagers dan ook aan hun passie uit te besteden aan de daartoe bevoegde overheidsdiensten:

“We hebben een rechtsstaat; als je meent dat iemand iets strafbaars doet, ga je ermee naar de politie. We hebben professionals, die dit soort zaken behandelen”

Het inmiddels ingeburgerde woord ‘pedojagen’ valt eveneens niet in de smaak bij de bewindvoerder, want ‘we leven niet in een cowboy-maatschappij.’ Dat werklozen en afgekeurden massaal de hele dag op pedojaagfora zitten is nog tot daar aan toe, maar dit moet niet resulteren in ongebreideld vigilantisme. Volgens de populaire minister is dat bovendien onnodig gezien het internationale aanzien van ons opsporingsapparaat:

“Wij staan wereldwijd heel hoog wat betreft de kwaliteit van onze opsporing en ook het vervolgen door het Openbaar Ministerie.”

Deze kwalitatief hoogstaande werkzaamheden, daar moet men dus ‘niet in gaan zitten roeren of hobbyen.’ Voor mensen die écht niet zonder het samenwerken met de politie kunnen is er bovendien altijd nog het gezaghebbende Opsporing Verzocht. De politie heeft al wel eens gebruikgemaakt van burgerinitiatieven. Er is dus een kleine kans dat uw hobbyopsporingswerkzaamheden toch niet geheel zinloos zijn:

“De politie heeft al een paar keer bij opsporing gebruik gemaakt van burgerinitiatieven, we hebben het programma Opsporing Verzocht. Dat zijn allemaal dingen waarbij de politie zelf aangeeft: laten we samenwerken.”

Dit is zelfs gebeurd in enkele ‘heel nare zaken’, zoals in die van de door Michael P. vermoorde en verkrachte Anne Faber. Maar a.u.b. niet zelf gaan lopen hannesen of ‘als een soort zelfbenoemde opsporingsdienst of jaagdienst aan de slag gaan.’

Lees ook:

Jongerenwatch – Update: vijf ”’jongeren”’ trappen oudere man dood in Arnhem

Doodgetrapte man in Arnhem mogelijk slachtoffer van pedojagers