Politiek

FvD in crisis: Dag 4 – Thierry Baudet nu ook weg als partijvoorzitter – Joost Eerdmans wil lijsttrekker worden

24-11-2020 12:33

Thierry Baudet met op de achtergrond Freek Jansen bij Jinek.

Dag vier van het epos Thierry, Freek en de rest. Naast het lijsttrekkerschap legt Thierry Baudet nu ook het partijvoorzitterschap van Forum voor Democratie (FvD) neer, meldt de partij dinsdag in een verklaring. En: Freek Jansen is definitief niet langer kandidaat-Kamerlid, valt in diezelfde verklaring te lezen. Plus: Joost Eerdmans wil lijsttrekker worden.

Chris Aalberts – In de chaos die Forum nu is, smeekt de partij vroeg of laat om Thierry Baudets ‘terugkeer’

Baudet was ‘niet-uitvoerend’ algemeen voorzitter van FvD sinds het bestuur eind vorig jaar werd uitgebreid. Hij wordt nu opgevolgd door vice voorzitter Lennart van der Linden. Onduidelijk is of Baudet wel in het bestuur blijft zitten. Onduidelijkheid alom dus. Zo wisten we tot zojuist ook niet of de omstreden Freek Jansen wel of niet van de kandidatenlijst is gehaald.

Sinds zaterdag bekend werd dat er nog steeds leden met nazisympathieën actief zijn bij de FvD-jeugd volgde een reeks aan gebeurtenissen. Afgelopen weekeinde roerde Annabel Nanninga zich over de kwestie waarna verschillende andere FvD-politici in het openbaar haar kritiek deelden: Het onderzoek naar antisemitisme binnen JFVD is ‘too little, too late‘. Maandag stapte Baudet op als lijsttrekker.

Lees ook – Dossier Forum voor Democratie