Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Eva Vlaardingerbroek

06-12-2020 09:31

Beste Eva,

Ons bereikte tegen middernacht het bericht dat jij binnenkort ‘je verhaal’ gaat doen.

Je schreef: “Na deze turbulente weken, waarin zoveel gebeurd is, heb ik besloten in ieder geval voorlopig niet door te gaan in de politiek. Ik merk dat veel mensen zich afvragen wat er precies gebeurd is en wat mijn overwegingen zijn geweest (in Eesterga niemand, JD). Daarover zal ik binnenkort mijn verhaal doen.”

Mijn advies: doe maar niet.

Want dit is het beeld:

Blonde jonge vrouw van 21 wordt ergens in 2017 verliefd op charismatische partijleider van 34. Ze krijgen een liefdesrelatie. Anno 2020 beloont de charismatische partijleider de blonde jonge vrouw met de vijfde plaats op zijn kandidatenlijst. Als er een coup wordt gepleegd op de charismatische partijleider, sluit de blonde jonge vrouw zich, zo meldt ze telefonisch tijdens een live-uitzending van ‘Goedemorgen Nederland’, bij de coupplegers aan. De charismatische partijleider hoort het verbijsterd aan, pinkt een traantje weg en… onthult de liefdesrelatie.

Een ranzig verhaal?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nou, het kwam op mij vooral feitelijk over.

Hooguit zou je kunnen beweren dat je die vijfde plek op de kandidatenlijst (net als eerder je stageplaats bij FvD in Brussel en je docentschap bij Paul Cliteur in Leiden) helemaal niet te danken hebt aan het feit dat je met de charismatische partijleider het bed hebt gedeeld.

Maar zoals de Duitsers dan zeggen: “Harm is already done”. De charismatische partijleider voelde bij ‘Goedemorgen Nederland’ jouw mes in zijn rug landen, haalde het er onmiddellijk uit en plantte het live op televisie terug in de jouwe.

En aangezien je geen rectificatie eiste in kort geding, zal het wel waar geweest zijn.

Dus zou ik als ik jou was ‘mijn verhaal’ en ‘mijn overwegingen’ lekker voor mezelf houden.

Niet wrijven in de vlek.

Kerst 2020Kerst 2020

Want hoe je het ook wendt of keert: zodra jij ‘je verhaal’ over ‘je overwegingen’ gaat vertellen, krijg je die hele horde van Hans Laroes- en Chris Klomp-achtigen met hun trollenleger weer over je heen die het allemaal nóg ranziger gaan maken dan het al is. En je loopt ook nog de kans dat er filmpjes worden getoond van je huidige verloofde, die soms een gefixeerde elleboog heeft als hij met zijn rechterarm naar een object in de lucht voor hem wijst. En dat je daar weer over doorgezaagd wordt.

Je moet dat gajes niet faciliteren.

Dus ik zeg: laat ‘je verhaal’ maar lekker zitten.

En als je eigenwijs bent en toch “één keer je verhaal gaat doen”, doe het dan net als de kopschopneger, de kalifaatkoe en het Moslimbroederschapmeisje bij Margriet van der Linden in ‘M’.

Dan weet je tenminste zeker dat je niet wordt geknipt en geschoren (sic), maar volledig wordt witgewassen.

Groet,

JanD

PS. Een cadeautje dat ervoor zorgt dat je in deze turbulente weken rustig over straat kan.

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)