Binnenland

Horecaondernemers voeren actie tegen coronasluiting, willen 100 procent financiële compensatie

07-12-2020 12:41

Foto: Pixabay

Deze maandag voeren horecaondernemers in Den Haag actie tegen de horecasluiting in verband met het coronavirus. Rond het middaguur start er een betoging in de omgeving van het Malieveld en tegen 19.00 is er een ‘lichtactie‘. Ook gaan de actievoerders staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken een petitie aanbieden waarin zij pleiten voor 100 procent financiële compensatie voor horecabedrijven.

Deze actie is georganiseerd door de Horeca Alliantie maar kan op steun rekenen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Laatstgenoemde heeft zelf ook een actie georganiseerd onder de noemer #BlackMonday. KHN stelt in de campagne dat:

‘Als de overheid niet per omgaande met aanvullende steun en perspectief komt, meer dan 50% van de sector op korte termijn failliet gaat en honderdduizenden mensen op straat komen te staan.’

Volgens de huidige maatregelen moet de horeca tot ten minste 17 januari dicht blijven, maar sommige ondernemers hebben laten weten dat ze hoe dan ook hun zaak gaan openen op 17 januari, versoepelingen of geen versoepelingen. Eerder lekte al een concept persbericht uit waarin een groep horecaondernemers dit aankondigde. In het uitgelekte concept werd de datum van 12 januari genoemd, maar elders werd gesproken over 17 januari.

Lees ook:

Horeca komt in opstand tegen kabinet en dreigt 12 januari massaal deuren te openen